Tommie Beugelsdijk: ,,Ik speel al 16 jaar voor ADO, dus als de club het wil, sta ik er voor open”

ADO Nieuws, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Tommie Beugelsdijk: ,,Ik speel al 16 jaar voor ADO, dus als de club het wil, sta ik er voor open” 721

Haaglanden Voetbal sprak Tom Beugelsdijk na het verloren duel in Arnhem tegen Vitesse. Daarbij kwam ook ter sprake de contractonderhandelingen. Beugelsdijk liet duidelijk weten daarvoor open te staan.

  |     Foto’s: Philip Bras

Na een uitsluiting van vier wedstrijden te hebben uitgezeten, stond Tom Beugelsdijk afgelopen zondag tegen Vitesse weer gewoon in de basis. Op zijn inzet was weinig aan te merken. Het was niet te merken, dat hij enige weken niet in actie was gekomen.

Ten koste van zijn vriend Thomass Meissner maakte Beugelsdijk zijn rentree. Voor de Haagse ploeg leek er geen vuiltje aan de lucht. Totdat Tyronne Ebuehi binnen 71 seconden tweemaal een gele kaart kreeg voorgehouden. Lang hield de verdediging stand. Maar drie minuten voor het einde viel alsnog de winnende treffer voor Vitesse. Dat het in blessuretijd nog 2-0 werd, had alleen maar waarde voor de statistieken.

Je was de afgelopen vier wedstrijden afwezig vanwege een uitsluiting. Maar daar was vanaf de eerste minuut niets van te merken.

,,Ik voelde mij goed en dan vooral in de eerste helft. Na de rust werd het wat lastiger. Na de rode kaart van Ebuehi werd het gewoon moeilijk. Het was niet mijn beste wedstrijd.’’

Waar ben je dan niet tevreden over?

,,Gewoon over de gehele wedstrijd. Ik had misschien meer duels moeten winnen.’’

Over welke duels heb je het dan? Die met Matavz?

,,Weet ik niet. Misschien is het wel het gevoel vanwege die late treffer. Ik zou niet weten welk duel ik met Matavz had moeten winnen. Hij heeft geen kans gehad. De enige kans die hij kreeg was die penalty en die pakte Zwinkels. Dat we 1-0 uit een corner tegen krijgen is het meest frustrerende. We lopen ons de gehele wedstrijd een slag in de rondte en dan valt die goal uit een corner.’’

Dat was een dekkingsfout.

,,Absoluut een dekkingsfout. Hij kopt hem wel makkelijk binnen. Als het mijn man was geweest zou ik er ziek van zijn. Ik weet zeker dat degene van wie die man was er ook ziek van is. Hij zal het niet expres doen. Maar ja, het is een fout en voetbal is een sport met fouten. Daar kun je niets aan doen.’’

Had je verwacht dat je in de basis zou starten?

,,Meissner had het goed gedaan en daarvoor had ik het goed gedaan. Ik ben deze week wel begonnen met de gedachte dat ik zou spelen. Ik had het jammer gevonden als ik toch op de bank zou moeten beginnen.”

Waar staat ADO nu binnen de Eredivisie? Kan die aanval op de subtop worden gedaan?

,,We staan nu rond de tiende plaats. Ik vond dat we de eerste helft niet heel slecht speelden. Met vlagen kwamen we er goed uit. Na rust moesten we alleen maar tegenhouden. Na die rode kaart waren onze aanvallende asperaties wel afgelopen. Maar waar we nu precies staan? Ik denk op de juiste plaats. Boven de degradatiezone en onder de subtop. We hadden hier overigens zeker een punt moeten halen. Na de eerste helft hebben we in de kleedkamer besproken dat we er nog een schepje bovenop zouden gooien en voor de winst zouden gaan. Het was echter andersom.’’

Zonder die rode kaart was de kans groot, dat het bij 0-0 was gebleven. Dat zou een goed resultaat zijn geweest op bezoek bij Vitesse.

,,Dat sluit ik niet uit. We komen één keer goed weg met die bal op de paal, maar verder… Die pingel pakt Zwinkels natuurlijk fantastisch. Ik weet niet of het ook werkelijk een strafschop was. Ik zag wel dat er contact was en Foor laat zich slim vallen. Dat zouden we allemaal doen.’’

Hoe staat het met de contractbesprekingen?

,,Ik heb nog niets gehoord, maar ik ben een positief mens. Ik speel al zestien jaar voor ADO Den Haag, dus als de club het wil, sta ik er voor open. Ik wil wel.’’

Buiten het feit dat je lekker stond te verdedigen, waren er voor rust toch twee slidings die even besproken moeten worden.

,,Ik raakte hem niet! Raak ik hem wel, dan ben ik de pineut. Dat ligt allemaal dichtbij elkaar. Pak ik die bal wel af, dan heeft iedereen het over een prachtige sliding. Nu raakte ik beide niet.”

Dat klopt, iets later had je een sliding waarbij je echt niets raakte.

,,Die stuiterende bal bedoel je? Daar stond Kanon toch goed in de rugdekking?’’

De laatste vraag weet je zeker wel?

,,Oh ja, een vraag voor mijzelf. Dat is moeilijk. Je zet mij wel aan het denken.’’

Voetballers zijn toch geen domme jongens?

,,Nee, absoluut niet. Ik weet het. Moesten we 1-0 voorkomen?’’

En het antwoord daarop is?

,,Jazeker. Voor rust hadden we het slimmer moeten uitspelen met Lorenzen en El Khayati.’’

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top