Tuchtcommissie houdt vast aan twee duels voor NAC-trainer Stijn Vreven

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Tuchtcommissie houdt vast aan twee duels voor NAC-trainer Stijn Vreven 68

Stijn Vreven (foto) zal de duels van zijn club NAC tegen PEC Zwolle en VVV Venlo op de tribune moeten bijwonen. De oud-speler van onder meer ADO Den Haag viel verbaal uit naar arbiter Siemen Mulder tijdens en na het duel van zijn club tegen FC Twente op 12 december van het vorige jaar.

Vreven kreeg van de aanklager betaald voetbal een schikkingsvoorstel van twee duels. De Belg was het daar duidelijk niet mee eens, zodat de zaak verder inhoudelijk door de tuchtcommissie werd behandeld. De tuchtcommissie oordeelt de tenlastelegging als bewezen ‘op basis van tv-beelden en verklaringen’. De tenlastelegging was ‘het op agressieve wijze in woord en gebaar te kennen geven het niet eens te zijn met een beslissing van de arbitrage.’

Recidivist

Bij het besluit van de tuchtcommissie is ook rekening gehouden met het feit, dat Vreven een recidivist is, aangezien hij eerder dit seizoen ook het duel tegen Excelsior moest missen als coach in de dug-out, na naar de tribune te zijn verwezen in de wedstrijd tegen sc Heracles. Vreven was ook in zijn periode als speler bij ADO Den Haag vaak een ‘heetgebakerd mannetje’.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: NAC Breda)

Zoeken

Back to Top