Tweede team ADO Den Haag pakt op valreep volle buit bij RKC Waalwijk

ADO Nieuws, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Tweede team ADO Den Haag pakt op valreep volle buit bij RKC Waalwijk 277

Het tweede elftal van ADO Den Haag van coach Virgilio Teixiera (foto) kwam met drie punten terug uit Waalwijk door met 2-3 te winnen. De winnende treffer viel overigens pas vlak voor tijd. Melvyn Lorenzen  speelde mee in het tweede team. De verwachting was dat John Goossens ook in actie zou komen, maar hij kwam niet binnen de lijnen.

ADO Den Haag kreeg al snel een goede mogelijkheid om de score te openen, maar Melvyn Lorenzen werd op het laatste moment toen hij op doelman Van den Broek afging gestopt. Ook RKC Waalwijk was gevaarlijk in de openingsfase, maar doelman Tim Coremans werd niet gepasseerd.

Uitverdedigen

Dat overkwam zijn collega wel na een kwartier. Een hoekschop van Haagse zijde, werd door de meegekomen verdediger Shaquille Pinas binnengewerkt: 0-1. Nog voor de pauze kwam RKC Waalwijk langszij toen captain Jari Koenraat verkeerd uitverdedigen van doelman Coremans afstrafte: 1-1. Hoewel er nog een prima kans ontstond voor de bezoekers, gingen beide partijen toch met een 1-1 stand aan de thee.

Afstand

Lukte het ADO Den Haag voor rust niet om opnieuw een voorsprong te nemen, daar slaagde de formatie van Teixeira na de doelwisseling wel in. Dean Guezen zette de 1-2 op het bord binnen twee minuten in het tweede bedrijf. ADO Den Haag verzuimde vervolgens om verder afstand te nemen van de gastheren. Met nog twaalf minuten te spelen had RKC Waalwijk daar geen moeite mee en de gelijkmaker was een feit via invaller Irvingly van Eijma: 2-2.

Karakter

De jonge Haagse ploeg toonde echter karakter en trok alsnog acht minuten voor tijd de overwinning naar zich toe. Sam van Huffel was de matchwinner aan Haagse zijde: 2-3. In de slotfase werd het nog spannend voor beide doelen, maar in de stand kwam geen verandering meer.

© Haaglanden Voetbal

   

Zoeken

Back to Top