Scheveningen-doelman Jesper Leerdam; ,,Balen dat we geen puntje aan dit duel hebben overgehouden”

Achtergrond, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Scheveningen-doelman Jesper Leerdam; ,,Balen dat we geen puntje aan dit duel hebben overgehouden” 436

Scheveningen verloor zaterdag thuis van Spakenburg. Eén man was natuurlijk teleurgesteld, maar hoefde zich deze nederlaag niet aan te trekken, doelman Jesper Leerdam. Hij keepte een puike partij.

Tekst: Tom Scholten | Foto’s: Angelo Blankespoor

Doelman Jesper Leerdam vond het natuurlijk wel prettig dat hij uitblonk en er een uitstekende wedstrijd op had zitten. ,,Maar daar heb je helemaal niets aan als je geen punten pakt. We hadden ons moeten belonen met minimaal een punt, dan houd je nog wat over aan zo’n wedstrijd. Ook al omdat we voetballend zeker niet de mindere waren, maar de eindpass ontbrak er iedere keer net aan.”

,,Overigens zette Spakenburg niet veel druk”, vervolgt Leerdam. ,,Alleen direct na de 0-1 gebeurde dat iets meer met het doel om nog een doelpunt te forceren, maar verder zakten ze veel in en loerden op de counter. Ik baal echt dat we geen puntje aan deze wedstrijd hebben overgehouden.”

Uitstekend

Gio van Ree speelde als rechtsbenige linksback een uitstekende wedstrijd. ,,Dat klopt wel, maar de linksbackpositie is niet nieuw voor mij”, reageerde Van Ree. ,,Bij Sparta heb ik namelijk ook een half jaar op die positie gespeeld. Je komt wel vaak verkeerd uit met het geven van een voorzet, maar voor de rest heb je altijd je lichaam tussen de bal en je tegenstander. Ik vond Spakenburg best een goed team, maar ik heb toch ook het gevoel dat we er meer uit hadden kunnen halen. De wedstrijd leek vaak op een schaakspelletje met twee behoudend spelende ploegen. Jammer dat wij niet hebben kunnen doordrukken om de gelijkmaker op het scorebord te zetten. En of ik in de toekomst meer op de linksbackpositie wil spelen? Het maakt me niet uit waar ik speel, als ik maar speel.”

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top