VDL-trainer Arwin Verburgh ziet sabbatical niet als ramp

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op VDL-trainer Arwin Verburgh ziet sabbatical niet als ramp 411

Trainer Arwin Verburgh (foto) was na afloop van de derby tegen HVC’10 de rust zelve. ,,We hebben een vreemde week achter de rug.” Clubicoon Raymond Remmerswaal, de vader van spits Rodney, overleed aan de gevolgen van alvleesklierkanker en werd een dag voor de wedstrijd gecremeerd.

,,Dat hakt er bij een familieclub als VDL diep in. Vorige week zaterdag was er al een eerbetoon op ons veld en deze week stonden de hoofden van veel spelers ergens anders naar. Ik heb Rodney de keus gelaten of hij wilde spelen. Soms is dat beter dan wanneer je langs de kant moet toekijken.”
Je zou als buitenstaander zeggen dat het fijn was dat de spits nog een doelpunt meepakte om daarmee een eerbetoon aan zijn vader te brengen.

Prettig

Verburgh die na vijf jaar vertrekt bij VDL en nog geen nieuwe club heeft, na afloop: ,,Daarom vind ik dit soort clubs ook zo prettig werken. Ik wil graag trainen bij een club met historie en familiegevoel. Voorheen trainde ik jaren bij Vlaardingse clubs als VFC, Victoria ’04 en CION. Allemaal dezelfde type verenigingen. Na 23 jaar is er nu even geen club. Jammer, maar een sabbatical is ook niet zo erg. Ik ben er niet van afhankelijk. Ik ga niet werken bij zo’n ‘duiventilclub’ met in-en uitvliegende spelers. Er gaan tegenwoordig veel clubs fuseren of ze veranderen van speeldag: in west 2 gaan ze allemaal zaterdags spelen. Er zijn daarom in de regio legio trainers werkloos.”

Boekwerk

,,Ik ben altijd gevraagd en ga ook zeker geen boekwerk opstellen om een sollicitatieprocedure af te werken. Ik hoor dat er clubs zijn die tien trainers laten opdraven voor een sollicitatiegesprek. Sommige trainers schrijven zich blauw. Mij niet gezien, ik ben voetbaltrainer geen schrijver. Vroeger speelde ik zelf ook bij zo’n club, de Hollandiaan of ken je die club al niet meer? Ik wel, De Hollandiaan speelde vlak bij het oude veld van Zwaluwen waar ik ooit zelf leerde voetballen. Hollandiaan, afkomstig van de beroemde melkfabriek in Vlaardingen, ging na diverse fusies uiteindelijk op in CWO dat ook in het Nieuwland speelt en ook in de tweede klasse C.”

Om af te sluiten: ,,Na deze week kunnen we ons misschien weer focussen op het voetballen. Alles moet erop gericht zijn om ons veilig te spelen. Dat ben je wel met 32 punten en dat moet ons lukken”, aldus Verburgh.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top