VI: ‘ADO betaalt recordvergoeding aan commissarissen’

ADO Nieuws, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op VI: ‘ADO betaalt recordvergoeding aan commissarissen’ 1119

Tom Kipping, onderzoeksjournalist van Voetbal International, meldt, dat ADO Den Haag vorig seizoen een recordbedrag van 133 duizend euro heeft betaald aan de raad van commissarissen. Een bedrag dat nimmer door een Eredivisieclub is betaald aan een rvc.

Ter vergelijking: Bij Ajax, Feyenoord en PSV ontvangen de commissarissen geen vergoeding. Ook keert, volgens het artikel, ADO meer uit aan vergadervergoedingen dan de KNVB. Bij de bond kregen de commissarissen vorig seizoen 59 duizend euro. En dan te weten, dat de Haagse BVO vorige maand een verlies van 3,2 miljoen euro bekend maakte.

Ondernemingskamer

Het seizoen daarvoor werd er ook bij ADO Den Haag, net als bij Ajax, Feyenoord en PSV nog niets betaald aan de rvc. ADO’s directeur Mattijs Manders (foto) meldt in een reactie aan het voetbalblad: ,,Het was zoals jullie weten een bijzonder jaar, met de interventie van De Ondernemingskamer.”

Privacyreglement

Door een hoogoplopend verschil van mening tussen clubleiding en de Chinese eigenaar, kwam ook de Ondernemingskamer eraan te pas. Dat college stelde een nieuwe voorzitter van de rvc aan in de persoon van Ben Knüppe. En die koste natuurlijk ‘een paar duiten’. Op de vraag van VI of er meer commissarissen zijn betaald, reageert Manders : ,,Vanuit het privacyreglement kan en mag ik niks zeggen over een eventuele verdeling.”

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top