Vrouwenteam ADO Den Haag op eigen veld onverdiend onderuit tegen FC Twente

ADO Nieuws, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Vrouwenteam ADO Den Haag op eigen veld onverdiend onderuit tegen FC Twente 174

Na het teleurstellende verlies in de laatste uitwedstrijd tegen laagvlieger Achilles, gingen de ADO Den Haag vrouwen ook thuis tegen FC Twente, weliswaar onverdiend, nipt met 0-1 onderuit.

Foto’s: Franca Dobbe

Het ADO Den Haag vrouwenteam begon sterk aan de wedstrijd en FC Twente moest in verdedigend opzicht alle zeilen bijzetten om niet op achterstand te komen. Vooral de talentvolle Victoria Pelova was op dreef. Zij leek haar ploeg ook op voorsprong te gaan zetten met een knap schot in de kruising, maar FC Twente-keepster Nicky Evrard wist nog net een hand achter de bal te krijgen.

Ook daarna bleef de ploeg van coach Arend Regeer het initiatief houden, maar hadden inzetten van Shanique Dessing, Chasity Grant en Nadine Noordam niet het gewenste succes tot gevolg. Ook de ADO vrouwen maakten kennis met de oude voetbalwet. Als je zelf niet scoort – of het gelukt hebt tot scoren te komen – dan doet de tegenstander het wel. Volkomen tegen de verhouding in kwam FC Twente nog voor de pauze aan de leiding. Na een actie van keepster Barbara Lorsheyd viel de bal via Lauren Delleman voor de voeten van Ellen Jansen, die eenvoudig kon binnentikken: 0-1.

FC Twente kwam beter in haar spel en ook na de doelwisseling dicteerden de bezoeksters het spel. Toch kreeg ook ADO Den Haag kansen via Marthe van Erk, Nadine Noordam en Victoria Pelova weer mogelijkheden op langszij te komen. De Haagse ploeg perste er nog een offensief uit, maar het geluk zat niet mee bij een inzet op de paal van Pelova, nadat zijn alleen voor keepster Nicky Evrard van FC Twente was komen te staan. Zelfs in de slotfase waren er nog kansen om de dik verdiende gelijkmaker te produceren, maar bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Dokkum stond nog steeds de 0-1 stand op het scorebord.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top