Vrouwenvoetbal: Mirella Verbij: ,,Ook in de zaal”

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Vrouwenvoetbal: Mirella Verbij: ,,Ook in de zaal” 141

De stijgende populariteit van het vrouwenvoetbal is voor de KNVB reden breeduit het belang daarvan te beklemtonen voor elke club. Voor elke club een vrouwenafdeling is het devies.

Tekst: Jacques Verreijdt

Vrouwenvoetbal, geïntegreerd in het verenigingsbeleid, biedt alleen maar sportieve winst voor alle betrokkenen, beklemtoont de KNVB. De groeiontwikkeling kan bevorderd worden door geïnteresseerde meisjes en vrouwen – die nog niet weten of het voetbal iets voor hen is – in staat te stellen deel te nemen aan attractieve en gezellige kennismakingssessies. In een grote mate van vrijblijvendheid. Zonder verplichting eerst lid te worden.

Mirella Verbij, van sv Oosterheem, zelf actief in de zaal, onderschrijft dit standpunt met enthousiasme: ,,Aandacht niet alleen voor het vrouwenvoetbal op het veld, maar ook in de zaal. Zaalvoetbal voor vrouwen is een volwaardige tak van sport. Vooral vrouwen – o.a. Dertigers – die het veldvoetbal willen beëindigen, kunnen nog jaren letterlijk en figuurlijk onderdak vinden in de zaal. Daarom ook mijn pleidooi om in alle plannen en activiteiten voor de bevordering van het vrouwenvoetbal de ‘zaal’ niet te vergeten. In het belang van de vrouwen zelf en de clubs waarvan zij deel uitmaken”, concludeert Mirella.

© Haaglanden Voetbal

 

   

Zoeken

Back to Top