VUC start jaarlijks trainingskamp in Marbella

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op VUC start jaarlijks trainingskamp in Marbella 302

Woensdagochtend vroeg (vanochtend) was het voor VUC dan eindelijk zo ver. Een groep van rond de 35 deelnemers verzamelde aan Het Kleine Loo en teammanager Peter Looijesteijn was evenals vorig jaar zo gek geweest om een omeletontbijt te maken voor alle deelnemers.

Nog voor vijf uur in de vroege morgen kon de selectie van VUC tesamen met een aantal bestuursleden, sponsoren en andere VUC-cers in hart en nieren per touringcar op weg richting Amsterdam om in te checken op Schiphol. Iets voor acht uur kon de equipe vertrekken en werd de bestemming Malaga na de nodige grappen grollen in het vliegtuig al vrij snel bereikt.

Bij aankomst in Spanje werd de groep opgewacht door de collega’s van Hestia. De voorgaande jaren waren het clown Bassie, de spelers en het bestuur van Feyenoord en afgelopen jaar als hoogtepunt zanger Jannes, die met ons meevloog. Dit jaar moesten wij het doen met ‘tante cor’, maar dat maakte de reis er niet minder gezellig om.

Voor een groot gedeelte van de deelnemers is het imiddels al weer het zevende jaar dat het Marbella aandoet en elk jaar voelt het dus weer als thuiskomen. Aangekomen in het hotel werden de kamers verdeeld en voelde een groot gedeelte van de groep zich direct op haar gemak en kon een ieder even genieten van de heerlijke zon en het mooie zee-uitzicht, voordat kon worden aangeschoven voor de lunch.

Na de lunch even bijkomen van een gebroken nacht en daarna opmaken voor de eerste training. De footvolley-velden stonden al klaar op het mooie strand van Marbella, maar eerst werden er, naast een duurloop, ook wat krachtvormen afgewerkt onder leiding van de trainers Tarantino en Moen. Na een pittige sessie volgde een wat ‘losser’ footvolleytoernooi. Maar toch bleef een ieder bloedfanatiek, was de spanning om te snijden en volgden er zo nu en dan een paar prima rally’s. Teammanager Mike Aries, verzorger Bert Molenaar, videograaf Maarten de Best en keeper Thomas Dijksman hielden langs de lijn het hoofd koel en uiteindeljk volgde er een winnaar. Het team van Wessel van Vliet, Richard Versteden, Mark Moen, Steven Verstraten en Erik van Galen kon deze eer opstrijken. De verliezende partij mocht een duik nemen. Jero Tellis, Danny Achterberg, Dion de Roo, Dominque Aries en Kevin van der Poel moesten zodoende die duik in de zee nemen.

FC Basel

Na de eerste trainingssessie was het tijd om te gaan kijken hoe de grote jongens het er vanaf brengen tijdens een trainingskamp. Waar vorig jaar Borussia Dortmund werd bekeken, stond dit jaar de kraker FC Basel – Viktoria Polzen op het programma. Beide grootmachten uit zowel Zwitserland als Tjechië zullen er vast een vermakelijk duel van gemaakt hebben, maar daar waren de pinguïns geen getuige van, daar de wedstrijd op het laatste moment verplaatst werd naar een ander, verderop gelegen, stadion.

Na de wandeling terug was er tijd voor ontspanning en de eerste zonnestralen. Ras VUC-er Henri de Beer kwam direct deze eerste dag de bij veel anderen ook bekende Johnny Walker tegen. Ook waren de eerste rode gezichten zichtbaar door het heerlijke Spaans zonnetje. Na een paar uur zon was het opfrissen in het prachtige hotel El Fuerte en kon een ieder zich alweer opmaken voor het eerste diner van deze jaargang.

Avondprogramma

Woensdagavond (vanavond) is het tijd voor mooie verhalen, pokeren en andere bezigheden en na een klein drankje zullen de meesten zich gaan opmaken voor wat nachtrust. Donderdag, op dag twee, weer een vol programma met naast een veldtraining in de ochtend ook een strandtraining in de middag en de ‘HUP VUC-quiz’ van quizmaster Hans Klippus in de avond.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top