Warming-up zaterdag 1A: Bas Steffens (Forum Sport): ,,Gemakkelijke duels zijn er niet op dit moment”

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Warming-up zaterdag 1A: Bas Steffens (Forum Sport): ,,Gemakkelijke duels zijn er niet op dit moment” 138

Forum Sport kwam vorig weekend niet verder dan een 0-0 gelijkspel bij FC Aalsmeer. Om bij te blijven moet er zaterdag bij Westlandia gewonnen worden. Een mooie streekderby op de Hoge Bomen in Naaldwijk.

Forum Sport-trainer Bas Steffens (foto) is helder over dat gelijke spel in Aalsmeer: ,,Teleurstellend in de zin dat er meer in had gezeten als we aanvallend in goede doen waren geweest. Wij hadden een groot optisch overwicht en veel de bal. Helaas ontbrak het ons in de echte finesse. Er is echt wel hard gewerkt, alleen de echte overtuiging ontbrak in ons aanvalsspel. Hierdoor creëerden we niet echt grote kansen. Verdedigend stond het goed wat een compliment voor mijn ploeg was. Aalsmeer had ook geen kansen. Niet verliezen in een lastige uitwedstrijd is voor Forum Sport op zich geen slecht resultaat.”

Spannend

Zaterdag dus de uitbeurt bij Westlandia. Op ons verzoek kijkt Steffens ook nog even naar het duel destijds in Voorburg: ,,Het werd een overwinning voor ons in de blessuretijd. Een heel goede eerste half uur waarin we al meer dan één doelpunt hadden moeten maken. Tot aan de rust in evenwicht en de tweede helft een ander Westlandia, dat goed terugkwam in de wedstrijd. Na de gelijkmaker werd het spannend en viel het gelukkig onze kant op met een heel late goal. Wij waren overigens wel de terechte winnaar vond ik achteraf gezien.”

Belangen

En dan zaterdag! ,,Het einde komt langzaam in zicht. Beide ploegen hebben de punten nodig”, weet Steffens. ,,Forum Sport om mee te blijven doen voor de derde periode en plek drie op de ranglijst. Westlandia om zich zo snel mogelijk definitief veilig te spelen. Genoeg belangen dus voor een spannende wedstrijd.” Om eraan toe te voegen: ,,Iedereen in onze competitie in deze fase speelt nog ergens voor. Gemakkelijke wedstrijden zijn er dus voor helemaal niemand op dit moment.”

Onderzoeken

Steffens moet het met Forum Sport zaterdag doen zonder Mostava Frederik. Hij: ,,Mostava is de rest van dit seizoen uitgeschakeld. Zijn bovenbeenspier heeft een stuk bot losgemaakt van een gewricht. Hier is men deze week achter gekomen na meerdere onderzoeken. Verder is Hugo van Diepenbeek er niet bij, hij zit voor studie nog in het buitenland.”

© Haaglanden Voetbal

   

   

Zoeken

Back to Top