Warming-up zaterdag 1A: Huib van Oostrom Soede (Te Werve) rekent op drie punten

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Warming-up zaterdag 1A: Huib van Oostrom Soede (Te Werve) rekent op drie punten 297

Te Werve debuteert dit seizoen in de eerste klasse. Trainer Huib van Oostrom Soede (foto) voorziet voor zijn ploeg een plek bij de eerste vijf. Op basis van het aanwezige spelersmateriaal zou dat best kunnen lukken. Alleen in de eerste wedstrijd liep de ploeg thuis tegen FC Aalsmeer schade op.

Te Werve moest genoegen nemen met een 2-3 nederlaag. Trainer Huib van Oostrom Soede daarover: ,,Wij controleerden de wedstrijd de eerste dertig minuten en kwamen verdiend op een 1-0 voorsprong. Na een dubieuze strafschop begonnen mijn spelers te praten, tegen elkaar en tegen de scheids. Wij hebben afgelopen maandag geëvalueerd en het is duidelijk dat dit de laatste maal was, dat deze spelers het team en zichzelf uit de wedstrijd haalden door praten.”

Rigoureus

,,Ik zal niet schromen om rigoureuze maatregelen te nemen heb ik medegedeeld”, gaat de Te Werve-trainer verder. ,,En het feit dat we na drie jaar in de openingswedstrijd met lege handen stonden gaf nog meer aan, dat er nu in de eerste klasse andere wetten gelden, waar mijn spelers zich aan te houden hebben.”

Drang

Zaterdag naar trekt Te Werve naar Woerden, waar het aantreedt tegen het ambitieuze Sportlust’46. ,,Een ploeg die voor het kampioenschap gaat, dat is duidelijk”, weet ook Van Oostrom Soede. ,,Voetballend sterk en zeer aanvallend, goede vaardige voorhoede met drang naar voren. Verder kunnen ze een wedstrijd op slot gooien. Sportlust’46 speelt bijna als Te Werve en dat maakt het dat we een open partij krijgen, die alle kanten op kan gaan. Beide vol voor de aanval en technisch begaafde spelers die niet schromen om met mooi voetbal de wedstrijd te winnen. In zo’n technische wedstrijd heb je zeker een scheids nodig die ook houdt van het spelletje en lekker de boel aan de gang houdt.”

Om er gelijk aan toe te voegen: ,,Maar wij moeten winnen om bij te blijven en Sportlust’46 moet winnen om bovenaan te blijven. Ik denk dat we aan elkaar gewaagd zijn en dat Te Werve de drie punten meeneemt uit Woerden.”

Zelfverzekerd

Te Werve kan niet volledig aantreden. Kaz van Oostrom Soede arriveert later vanwege werk, Jeffrey Spaans is geblesseerd en Anass el Hammouchi geschorst. ,,Maar er staan zeven spelers klaar om ze te vervangen, dus echt zwakker worden wij er niet van. Ik geloof heilig in mijn ploeg zoals ik dat altijd doe”, sluit een zelfverzekerde Huib van Oostrom Soede af.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top