Warming-up zaterdag 1A: Peter Klomp (Vitesse Delft): ,,We zullen beter moeten presteren”

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Warming-up zaterdag 1A: Peter Klomp (Vitesse Delft): ,,We zullen beter moeten presteren” 256

Vitesse Delft moest vorig weekend buigen voor Te Werve, dat haar eerste punten binnenhaalde. Daardoor blijft de ploeg van trainer Peter Klomp (foto) op drie punten staan. Zaterdag komt hekkensluiter FC Breukelen op bezoek op Tanthof-Zuid.

Peter Klomp kijkt realistisch terug op het duel tegen Te Werve in Rijswijk: ,,Van Vitesse Delft was het een zeer matig wedstrijd en ongeconcentreerd. wat niet wegnam dat de prestatie van Te Werve gewoon goed was.”

Analyseren

Zaterdag dus de thuiswedstrijd tegen FC Breukelen. De bezoekers staan weliswaar laatste, samen met Marken, maar de achterstand is slechts twee punten. Winnen is voor Vitesse Delft – zeker op eigen veld – dus eigenlijk een must. ,,Wij hebben FC Breukelen geanalyseerd, weten waar hun kwaliteiten liggen”, laat Klomp weten. ,,Maar ook wat hun mindere punten zijn, maar we moeten naar onszelf kijken, wij moeten beter presteren dan afgelopen zaterdag, anders hoef je een tegenstander niet te analyseren.”

Pittig

,,Het verschil na drie wedstrijden is nog niet zo groot. Zij hebben een pittig programma tot nu toe gehad. Vorig seizoen heeft FC Breukelen in de hoofdklasse gespeeld, dus het zal zich zeker willen opwerken in de stand”, gaat Klomp verder. ,,Het is moeilijk te zeggen wat voor wedstrijd het gaat worden, maar Vitesse Delft moet heel anders presteren dan afgelopen zaterdag. Daar hebben wij deze week veel over gesproken en er is hard getraind, maar het is één van de vele wedstrijden en thuis moeten wij het verschil maken.”

Over het wel of niet kunnen beschikken over een fitte selectie is Klomp ook nuchter: ,,Elk ploeg mist op zaterdag wel spelers, maar dat vind ik niet zo belangrijk. Je moet het doen met de spelers die je hebt op deze zaterdag.”

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top