Warming-up zaterdag 1A: Peter Klomp (Vitesse Delft): ,,Wij willen aansluiten richting veilige plek”

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Warming-up zaterdag 1A: Peter Klomp (Vitesse Delft): ,,Wij willen aansluiten richting veilige plek” 144

Vitesse Delft kwam vorig weekend niet in actie omdat het thuisduel op Tanthof-Zuid tegen koploper ARC werd afgelast. Zaterdag sluit de formatie van trainer Peter Klomp (foto) af met een uitduel bij FC Aalsmeer. De Delftenaren zouden graag, zeker gelet op de ranglijst, maar ook voor het gevoel, afsluiten met een driepunter.

Peter Klomp vond het jammer dat het duel tegen ARC niet doorging. Hij: ,,We hebben ons de hele week voorbereid, dan wil je op zaterdag ook spelen. Zeker tegen een koploper, dat brengt altijd iets extra’s en ook veel mensen langs de lijn. Dus balen.”

Voordeel

De afgelasting tegen ARC had één voordeel. Klomp: ,,Ik heb afgelopen zaterdag zelf benut om de wedstrijd van Aalsmeer te bekijken. Ik weet dus voldoende om onze ploeg goed voor te bereiden op die komende wedstrijd. De uitvoering is natuurlijk weer iets heel anders.”

Wat voor wedstrijd verwacht hij? ,,Altijd lastig omdat het wedstrijdverloop een grote stempel drukt op het soort wedstrijd. Dat heb ik dit seizoen voldoende gezien. We spelen tegen een goed voetballende ploeg met prima individuele kwaliteiten, daar moeten wij het nodige tegenover zetten. Zij spelen voor aansluiting bij de bovenste ploegen en wij willen aansluiten richting de veilige plek. Beide teams zullen dus voor de overwinning spelen”, aldus Peter Klomp.

Stekker

Ook voor Vitesse Delft betekent het het laatste duel van 2017. Klomp: ,,Na zaterdag gaat de stekker er wel even uit. Hopelijk is het resultaat positief, maar hoe dan ook moeten we de winterstop gaan benutten om de prestatiecurve om te draaien en ons spel verder door te ontwikkelen dan wel aan gaan passen om eerder genoemd doel te gaan bereiken.”

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top