Warming-up zaterdag 1A: Theo Verbeek (Westlandia): ,,Ons spel wordt met de week beter”

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Warming-up zaterdag 1A: Theo Verbeek (Westlandia): ,,Ons spel wordt met de week beter” 132

Westlandia liep twee achtereenvolgende nederlagen op. Niet met grote cijfers, maar met lege handen blijven staan is nooit leuk. Daar zou dus zaterdag verandering in moeten komen, maar de tegenstander, FC Aalsmeer uit, heeft nu wel vier punten meer vergaard. Geen eenvoudige opgave dus voor de mannen van trainer Theo Verbeek (foto).

Toch was Verbeek over het duel van afgelopen zaterdag, thuis tegen koper ARC, niet ontevreden. Hij: ,,We hebben, denk ik, onze beste wedstrijd gespeeld tot nog toe, alleen het resultaat was niet wat we verdienden. Ik denk dat we minimaal een punt verdiend hadden, maar ja dat lukt dan net niet en dat is dan jammer. Dat we voor de tweede week op rij verliezen, daar kan ik niet zoveel mee. Het spel is waar wij ons aan vast moeten houden en dat wordt met de week beter en als we deze lijn doorzetten, gaan we ook punten pakken de komende weken.”

Informatie

En dat zou dan zaterdag bij FC Aalsmeer kunnen gebeuren. ,,Ik lees alle verslagen van Aalsmeer en ik heb nog wat informatie van een collega uit Aalsmeer”, laat Verbeek weten. ,,Het is wat ik weet een degelijke ploeg met behoorlijk wat snelheid in de voorste lijn. We gaan het zien. Het is in ieder geval moeilijk om te voorspellen wat voor wedstrijd het nu gaat worden. Aalsmeer zal de goede lijn door willen trekken en voor ons wordt het tijd voor een goed resultaat.”

Vertrouwen

,,Ik weet ook dat in deze eerste klasse allemaal ploegen lopen, die wij niet zomaar even opzij zetten”, gaat Verbeek verder. ,,Het moet kloppen en een beetje mee zitten, zo ook tegen Aalsmeer. De verschillen zullen klein zijn is mijn verwachting. Wij weten gewoon dat we heel hard moeten werken en in onze taak moeten spelen om tot een goed resultaat te komen. Wij gaan van onszelf uit, de lijn doortrekken waar we mee bezig zijn, dan heb ik er vertrouwen in dat we met winst van het veld kunnen stappen.”

Wenselijk

Op dit moment staat alles nog dicht bij elkaar. Maar om aan te sluiten, is winst nu wel wenselijk. ,,Zo werkt dat in het voetbal. Verliezen we dan is het linker rijtje voorlopig ver weg”, geeft Verbeek toe. ,,Winnen we, dan staan we stevig in het linker rijtje is mijn verwachting. Nogmaals, wij moeten naar onszelf kijken daar kan ik wat mee en niet als dit als dat, daar kan ik niet niets mee.” Westlandia reist in ieder geval met een fitte selectie af naar Aalsmeer.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top