Warming-up zaterdag 1B: sv Nootdorp geeft titelstrijd op

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Warming-up zaterdag 1B: sv Nootdorp geeft titelstrijd op 498

Dick Boereboom (foto), trainer van zaterdag eersteklasser sv Nootdorp, windt er geen doekjes om. Na de 0-3 nederlaag op eigen veld tegen XerxesDZB, twee weken terug, is zijn team ,,klaar met de race om het kampioenschap.’’ Het team gaat zich nu richten op de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse, waaraan het dankzij het winnen van de eerste periode mee mag doen.

Met nog vier duels te gaan – sc Feyenoord uit, FC ’s-Gravenzande thuis, Westlandia uit en Vitesse Delft thuis – is de achterstand op koploper FC ’s-Gravenzande nu gestegen tot zes punten. ,,We hadden heel weinig in te brengen tegen XerxesDZB. Het was niet leuk’’, aldus Boereboom. De coach had wel elf vooral oudere spelers, maar drie ervan waren half geblesseerd. ,,Ik hield vooraf al mijn hart vast’’, erkent de trainer.

Bewust

Dat de sv zich nu op de nacompetitie gaat richten betekent niet dat de equipe wedstrijden bewust gaat laten lopen, bezweert Boereboom. ,,Ik heb een hekel aan verliezen en elke wedstrijd is er één. We gaan er nu alles aan doen om met een goed gevoel die nacompetitie in te gaan. We moeten voor een flow zorgen.’’

Sparen

Toch zal de oefenmeester spelers met fysieke klachten gaan sparen. Spelers die op scherp staan zullen zo ingezet worden dat ze, als ze een kaart pakken, door een wedstrijd schorsing toch mee kunnen doen in de nacompetitie.

Dat er tegen XerxesDZB werd aangetreden met een team vol oudere spelers, weliswaar ervaren maar zonder wedstrijdritme, was toe te schrijven aan het feit dat de jonge talenten niet beschikbaar waren. Die moesten met het tweede de kampioenswedstrijd spelen. Die titel werd inderdaad gepakt. Boereboom: ,,Dat is al vast een mooi resultaat en dat kan straks door de nacompetitie alleen nog maar mooier worden.’’

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top