Warming-up zaterdag 2C: Corné van Doorn (SVC’08): ,,We moeten ons niet gek laten maken”

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Warming-up zaterdag 2C: Corné van Doorn (SVC’08): ,,We moeten ons niet gek laten maken” 235

SVC’08 valt tot nu toe in de beginfase van de competitie wat tegen. Vorige week kwam de ploeg van trainer Corné van Doorn (foto) op eigen veld niet verder dan een gelijkspel tegen TAVV. Dat moet zaterdag, uit tegen hekkensluiter CVC Reeuwijk, beter.

Trainer Corné van Doorn was ook niet echt tevreden over het duel tegen TAVV. ,,Hebben wij TAVV onderschat? Zij waren in ieder geval in staat om ons niet in het spel te laten komen. Dat is aan de ene kant de verdiensten van de tegenstander, maar aan de andere kant hebben wij zelf ook te matig gespeeld. Wij hebben te weinig initiatief genomen om het spel naar ons toe trekken. Wij moeten veel meer in staat zijn om zelf de wedstrijd te bepalen en niet te veel afhankelijk zijn van de tegenstander.”

Puntloos

Zaterdag trekt SVC’08 naar CVC Reeuwijk, dat nu puntloos onderaan staat na drie duels. ,,Ik weet niet veel van die ploeg”, geeft Van Doorn toe. ,,Maar de verantwoording voor het resultaat wil ik zaterdag in eigen hand houden en niet bij de tegenstander neerleggen. Een tegenstander onderschatten gaan we zeker niet meer doen. Zij hebben de nummers één, twee en drie gehad, dus op zich zeggen de nul punten niet zo veel en zullen zij juist nu thuis er alles aan doen om van die nul af te komen. Ik geloof ook niet dat er ‘slechte’ ploegen in deze klasse zitten en is dus niemand te onderschatten.”

Beleving

,,Wat voor wedstrijd het wordt is moeilijk om te zeggen in deze fase. Er spelen in ieder geval twee ploegen tegen elkaar die niet tevreden zijn en dat zal van beide kanten met strijd en meer initiatief opgelost moeten worden.” SVC’08 heeft nog niet verloren, maar moet wel aanhaken om bij te blijven. Van Doorn: ,,Niet verloren op de ranglijst, dat klopt, maar de 2-0 stand bij de gestaakte wedstrijd tegen Voorschoten’97 voelt voor mij voorlopig nog als een verlies. Wij hebben nog steeds de doelstelling om naar boven te kijken en om voor één van de prijzen te gaan, dus moeten wij inderdaad meer. Aan de andere kant moeten we ons ook niet gek laten maken. De beleving is goed, maar het vertrouwen moet er gewoon meer komen.”

SVC’08 moet het zaterdag bij TAVV doen zonder de geblesseerde Quinten van Zweden.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top