Warming-up zaterdag 2C: Faizel Soekhai (DSO): ,,Sportieve revanche voor vorig jaar is op zijn plaats”

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Warming-up zaterdag 2C: Faizel Soekhai (DSO): ,,Sportieve revanche voor vorig jaar is op zijn plaats” 288

DSO valt tot nu toe, met drie punten uit drie duels, wat tegen. Zeker omdat de Zoetermeerders dit seizoen graag mee willen doen om de prijzen. Na het gelijke spel van een week terug thuis tegen HVC’10, wacht nu de uitwedstrijd in Leiden tegen DoCoS, dat een punt meer vergaarde.

Trainer Faizel Soekhai (foto) van DSO zegt, kijkend naar de resultaten toe nu toe: ,,Als je naar de ranglijst kijkt, kun je afvragen of je niet beter één keer had kunnen verliezen en één keer had moeten winnen. Het spel van DSO is niet slecht, maar we zouden ons meer moeten belonen. Puntverlies in de eerste twee competitiewedstrijden is onnodig geweest. Tegen HVC’10 moesten we in de eerste helft een stormvloed aan aanvallen incasseren, maar de tweede helft hebben we dat recht gezet. Het is jammer dat we dan weer een doelpunt moeten incasseren. Compliment aan het team dat het zich terugknokte en een 2-2 eruit sleepte. Met een beetje geluk winnen we de wedstrijd, maar er zat niet meer in.”

Concurrenten

Over het duel van zaterdag, uit tegen DoCoS: ,,DoCoS heeft een aantal goede spelers in haar gelederen, waar we zeker rekening mee moeten houden. Maar zo heeft elk team ook zwakke punten. Elke week kan weer anders zijn in verband met schorsingen, blessures en afwezigen. Ik geloof wel dat we directe concurrenten zijn. DoCoS kan een goede reeks neerzetten, maar ook DSO heeft dat vorig jaar bewezen. Vorig jaar is deze wedstrijd in december gespeeld, waarin Mike Montanus ernstig geblesseerd eruit moest. Dat was wel een kantelmoment voor onze competitie. Daarom maakt het deze wedstrijd wel speciaal.”

Aanhaken

,,Ik denk dat dit een heel aantrekkelijk duel zal worden aangezien we beide willen aanhaken”, kijkt Faizel Soekhai vooruit. ,,Er zal weinig zal worden weggegeven. Op het moment dat er gescoord wordt, zal één van de partijen toch meer risico’s gaan nemen om een aansluittreffer te forceren. Dat gaat gepaard met ruimte weggeven. Beide ploegen zullen slim moeten omgaan met dit gegeven. Een sportieve revanche van vorig jaar is op zijn plaats.”

Relativeren

DSO wil meedraaien dit seizoen. Dan is het prettig om nog ongeslagen te zijn, maar om bij te blijven tellen eigenlijk alleen zeges, weet ook Faizel Soekhai. ,,Dat klopt, we hebben ons tekort gedaan tegen Nieuwkoop en TAVV. Dan loopt je meteen belangrijke punten mis. Geluk kijken we ook naar ons spel en kunnen we relativeren. Ondanks de goals die we maken, zal DSO een tandje bij moeten schakelen om een overwinning binnen te slepen. Door het wegvallen van Jay Weber, Leslie van de Berg en Mike Montanus hebben we wel een aantal doelpuntenmakers ingeleverd. Maar ik zie dat anderen ook die verantwoordelijkheid op zich nemen.”

DSO weet dat Jay Weber (knie) en Mike Montanus (knie) pas na de winterstop weer op de velden te zien zullen zijn. Soekhai: ,,Gelukkig zit Leslie van de Berg weer bij de wedstrijdselectie. Stan Lops last van een hamstringblessure.”

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top