Warming-up zaterdag 2C: Henk de Zeeuw (HVC’10): ,,Ik verwacht leuk duel voor publiek”

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Warming-up zaterdag 2C: Henk de Zeeuw (HVC’10): ,,Ik verwacht leuk duel voor publiek” 202

Voor de tweede keer op rij speelde HVC’10 gelijk. Ditmaal bij DSO. Eindelijk wist sv Honselersdijk vorige week een overwinning te behalen. Na twee wedstrijden zonder doelpunten scoorde de ploeg van Piet Boon ook nog eens twee keer. Beide ploegen spelen zaterdag tegen een ploeg uit de top vijf.

HVC’10 – RCL

Voor de tweede keer op rij sloot HVC’10 een duel af met een gelijkspel. In Zoetermeer eindigde de wedstrijd tegen DSO in een 2-2 eindstand. De druiven waren zuur aan Hoekse zijde, want de gelijkmaker van DSO viel ver in blessuretijd van de tweede helft. Leroy Smits opende de score na ruim een kwartier spelen. Vijf minuten in de tweede helft scoorde de thuisploeg de gelijkmaker. Daniël Storm gaf een goede bal op Mitchel Bouwhuis en die gaf de Zoetermeerse doelman het nakijken. Bouwhuis leek de matchwinner, maar DSO wist in een uiterste krachtsinspanning een gelijkspel uit het vuur te slepen. ,,Onze eerste helft was de beste helft in het nog prille seizoen. Tijdens de tweede helft hebben wij kansen gekregen om weg te lopen van DSO, maar helaas. Minuut 93 maken zij de 2-2 en daar baal ik dan van als een stekker, want dat overkwam ons ook al tegen Nieuwkoop (2-2)’’, aldus trainer Henk de Zeeuw (foto), die het super naar zijn zin heeft in Hoek van Holland.

Kanshebbers

Zaterdag komt RCL uit Leiderdorp op bezoek. RCL wordt de veel kenners getipt als één van de kanshebbers voor de titel. RCL is begonnen aan haar vierde seizoen in de tweede klasse C en eindigde daarin nooit lager dan plek drie. Het afgelopen seizoen werd het thuis 3-3, uit verloor HVC’10 met 3-1. ,,Toen ik nog jeugdtrainer was bij ADO Den Haag kwam ik de trainer van RCL Stefan Luykx vaak tegen, want Stefan is er ook een tijdje jeugdtrainer geweest. Luykx heeft volgens mij een tijdelijke time out genomen. Luykx staat bekend als een liefhebber van verzorgd voetbal en ik ga er vanuit dat zijn tijdelijke opvolgers die lijn gewoon vasthouden. Ik verwacht daarom zaterdagmiddag ook een leuke wedstrijd voor het publiek tussen twee ploegen die willen aanvallen en winnen.”

Twijfelgevallen

Over de personele bezetting van zijn ploeg zegt De Zeeuw: ,,Wij missen Jeffrey van den Bos en John Kraan. Rico Sterrenberg, Lars Kortleven en Leroy Smits hebben pijntjes en de vraag is nog of ze kunnen spelen tegen RCL. De wedstrijd op Sportpark De Rondgang staat onder leiding van de ervaren scheidsrechter Peter Switser uit Rotterdam en begint om 14.30 uur.

UVS – sv Honselersdijk

sv Honselersdijk pakte tijdens haar derde wedstrijd dit seizoen tegen Voorschoten’97 de eerste drie punten. Zaterdag gaan de mannen van trainer Piet Boon op bezoek bij UVS in Leiden. Vorig seizoen verloor sv Honselersdijk uit met 3-2 en thuis gin het met 1-4 onderuit. De Westlanders missen tegen UVS Pawel Ruben en Lars Ammerlaan.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top