Warming-up zaterdag 2C: Wim de Jong (Die Haghe): ,,TAVV beter dan de twee punten die ze hebben”

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Warming-up zaterdag 2C: Wim de Jong (Die Haghe): ,,TAVV beter dan de twee punten die ze hebben” 182

Die Haghe begon de competitie uitstekend met twee overwinningen op rij. Vorig weekend was er een tegenvaller, een 0-1 thuisnederlaag tegen het Leidse UVS. Dat wil de ploeg van trainer Wim de Jong (foto) dit weekend graag rechtzetten tegen TAVV.

Over het duel tegen UVS op Ockenburgh zegt Wim de Jong: ,,Het was een zeer aantrekkelijke wedstrijd met twee ploegen die wilden voetballen. In de tweede helft kwam UVS, op dat moment, op een terechte voorsprong. Het laatste kwartier was echter voor ons en het was wachten op de gelijkmaker. Een offensief met zeven corners, een bal op de lat en tweemaal van de doellijn gehaald, maar de bal wilde er niet in. Het was spektakel voor de neutrale toeschouwer en wij kregen daarmee iets te weinig.”

Lastig

Zaterdag wacht de Ockenburgh-bewoners de lastige uitbeurt bij TAVV in Ter Aar. De Jong: ,,TAVV uit staat inderdaad altijd te boek als lastig. Voor mij een nieuwe ploeg en ook onbekend. Ik weet dat zij een nieuw kunstgrasveld hebben en altijd thuis moeilijk te bestrijden zijn. Voor TAVV is het van belang dat er punten moeten gaan komen. Zij zijn beter dan de twee punten die zij nu hebben.”

Aanval

Kijkend naar zijn eigen ploeg zegt De Jong: ,,Wij zullen in ieder geval, net als de laatste weken, de aanval zoeken. Voor ons is het belangrijk om voldoende punten te blijven halen. Wanneer wij in het linkerrijtje kunnen spelen, zijn we tevreden als debutant.”

Wim de Jong moet het zaterdag doen zonder drie sterkhouders. Aanvoerder Mitchell de Bas (,,hij heeft inmiddels de hersteltraining hervat”), Peter de Kleer (,,zit zijn tweede wedstrijd uit van de drie duels”) en Jeroen Brand (,,Hij is een lang weekend weg”).

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top