Warming-up zaterdag 3A: Kenneth Soechit (BSC’68): ,,Het wordt zaterdag alles of niets”

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Warming-up zaterdag 3A: Kenneth Soechit (BSC’68): ,,Het wordt zaterdag alles of niets” 151

BSC’68 staat nog op de tweede plaats, maar de klap kwam tijdens het paasweekend hard aan met het niet binnenhalen van een periodetitel. Zaterdag moet BSC’68 op eigen veld het opnemen tegen Nieuwkoop, dat maar twee punten minder heeft. Alle aandacht dus om die tweede stek vast te houden.

BSC’68 verloor met Pasen het restant van het duel bij LSVV’70, waardoor Lugdunum beslag legde op de tweede periodetitel. Trainer Kenneth Soechit (foto) over het niet binnenhalen van die periodetitel. ,,De klap is inderdaad behoorlijk hard aangekomen en was het hele plan en de tactiek na vijf minuten weg. Na de fout was het alleen maar op jacht gaan naar de gelijkmaker. In de slotminuut ging zelfs onze keeper mee om te proberen te scoren en dat daar dan de 2-0 uitkomt is het risico dat je neemt. We hebben nu deze week om de zaak weer op de rit te krijgen en ervoor te zorgen dat we dan tegen Nieuwkoop een goed resultaat neerzetten. Anders is het seizoen min of meer voorbij en zal het puur een kwestie van uitspelen worden. Tenzij de concurrenten ook punten gaan verspelen.”

Geraffineerd

En over Nieuwkoop, de opponent van zaterdag. ,,Nieuwkoop is één van de beste ploegen bij ons in de competitie. Heel sterk in het positiespel en tactisch zeer geraffineerd. We speelden uit een wedstrijd waarin we twee kansen creëerden en twee keer scoorden. In de laatste tien minuten scoorden zij twee keer en na tal van mogelijkheden te hebben gemist. We hebben daar één punt kunnen pakken, maar was Nieuwkoop de betere partij.”

Bekronen

,,Het zal zaterdag alles of niets worden. Voor BSC’68 zal het een wedstrijd worden om het seizoen te bekronen met winst om zo dan nog steeds mee te doen om de prijzen. En voor Nieuwkoop staan dezelfde belangen op het spel. Het zal een wedstrijd worden waar op het middenveld het krachtverschil zal moeten uitwijzen. En van daaruit zal het aantal kansen worden bepaald.”

Plicht

Omdat Nieuwkoop dus maar twee punten achter staat op BSC’68, mag de equipe van Kenneth Soechit niet verliezen. ,,Klopt, we willen heel graag bij de eerste drie eindigen, dus zullen we met man en macht dit proberen te verdedigen. Als de andere verenigingen hun sportieve plicht vervullen kan het nog een spannend slot worden in de deze klasse. Dat betreft dan wie er doorgaan naar de nacompetitie. Lugdunum zal aankomend weekend het  kampioenschap veilig kunnen stellen. Koudekerk is al periodekampioen dus zal het nog voor een ieder een hele opgave worden.”

Soechit mist zaterdag nog behoorlijk wat spelers. ,,Ja, Jelle Verhoeff heeft gebroken ribben opgelopen tijdens de wedstrijd tegen LSVV, Remco Bor is er wegens knieproblemen niet bij, Stephan Klaminscky is op vakantie en Rick Harteveld absent wegens werk.”

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top