Warming-up zaterdag 3B: Patrick Fieret (Maasdijk): ,,Laatste kans voor sv Houtwijk”

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Warming-up zaterdag 3B: Patrick Fieret (Maasdijk): ,,Laatste kans voor sv Houtwijk” 424

Die Haghe kan zaterdag de titel op eigen kracht binnenhalen tegen Quick Steps. Ook onderin nog veel spanning en diverse clubs treffen elkaar zaterdag. Maasdijk ontvangt hekkensluiter sv Houtwijk dat vecht voor haar laatste kans.

Maasdijk heeft de punten onderin hard nodig. Daarom kijkt trainer Patrick Fieret enigszins met gemengde gevoelens achterom. ,,Vooraf zou ik misschien getekend hebben voor 2-2, maar achteraf had er meer in gezeten. Een gelijkspel was trouwens wel de verhouding over negentig minuten.”

Cruciaal

Zaterdag wacht een cruciaal duel in Maasdijk, dan komt namelijk rode lantaarndrager sv Houtwijk op bezoek. Fieret herinnert zich nog wel de uitwedstrijd. ,,Dat was voor ons een moeizame wedstrijd. Na rust poetsten we met goed voetbal een 1-0 achterstand weg naar 1-2, waarna we het alsnog weggaven. Die wedstrijd is wel exemplarisch trouwens voor ons seizoen en de gemiddeld jonge ploeg waar we mee spelen.”

Belang

Fieret kent het belang van de ontmoeting van zaterdag. Hij: ,,Beide ploegen moeten winnen. Zeker voor sv Houtwijk is het de laatste kans, dus zij zullen moeten komen. Wellicht kunnen wij profiteren van de ruimtes die zij ongetwijfeld weg gaan geven als het lang 0-0 blijft.”

De ranglijst erbij halend, dan zou Maasdijk ‘gewoon’ moetenwinnen. Fieret: ,,Ja, maar “gewoon” bestaat niet in het voetbal. En zeker niet in deze klasse, waarin iedereen van iedereen kan winnen. Alleen Die Haghe is stabiel en zal dan ook zeer verdiend kampioen worden.”

Kijkend naar het spelersarsenaal zegt de Maasdijk-trainer: ,,Wij zijn redelijk compleet, geen schorsingen. Alleen Stan Groenewegen, Rick Olsthoorn en René van der Lee zijn er door blessures niet bij. Zij zullen dit seizoen ook niet meer in actie komen.”

Vlag

Die Haghe kan bij winst thuis op Quick Steps de vlag in top hijsen. Dan kan de formatie van trainer Wim de Jong (komende maandag te gast aan tafel bij ons programma ‘Haaglanden Voetbal aan tafel’) het kampioensfeest gaan vieren. KMD, dat op bezoek gaat bij Schipluiden, moet nog aan de bak om GDA, dat ‘uit’ speelt tegen sv Loosduinen, van de tweede plaats af te houden. GDA heeft maar één punt minder dan het team van trainer Martin de Graaf. Bovendien is Schipluiden nog niet uitgeschakeld voor de periode.

Spanning

Voor sv Loosduinen is het ook een cruciaal duel tegen de buurman, want de equipe van Richard Douw staat – samen met SEV – op de voorlaatste plaats. SEV, dat hoog staat in de strijd om de derde periode, steekt een visite af in Maasland bij MVV’27, geen gemakkelijke opgave voor trainer Denis Luhulima en zijn mannen. Maasdijk heeft een punt meer en Quick Steps twee punten. Het kan dus nog enorm spannend worden in de onderste regionen. Naaldwijk en Verburch ontmoeten elkaar en staan op een gedeelde vierde plek en zijn ook beide nog in strijd voor nacompetitievoetbal. VELO speelt in Delft bij Ariston’80 en de Wateringers kunnen bij winst in punten gelijk komen met de studentenploeg.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top