Warming-up zaterdag 4B: Ron Eckhardt (Erasmus): ,,Als we nog iets willen, dan moeten we winnen”

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Warming-up zaterdag 4B: Ron Eckhardt (Erasmus): ,,Als we nog iets willen, dan moeten we winnen” 190

sv Erasmus krijgt zaterdag koploper Duindorp SV op bezoek. De bezoekers zouden, als RAS verliest en DUNO niet verder komt dan een gelijkspel, de titel kunnen binnenhalen, maar dan moet de formatie van trainer Roel Zandbergen zelf wel winnen bij sv Erasmus. Trainer Ron Eckhardt (foto) is in ieder geval niet van plannen iets cadeau te doen.

sv Erasmus speelde haar laatste competitieduel tegen De Ster en won met 0-6. Toch kijkt Ron Eckhardt met gemengde gevoelens op dat duel terug. ,,De Ster is één van de zwakke broeders in deze poule. Als er dan ook nog eens twee spelers bij die ploeg niet mee mogen doen omdat ze of hun voornaam of geboortedatum niet weten – en dus de wedstrijd dertig minuten later begint – heb ik denk ik genoeg gezegd over deze wedstrijd.”

Ommekeer

Zaterdag wordt het dan ook andere koek als koploper Duindorp SV op bezoek komt. ,,De uitwedstrijd tegen was voor ons de ommekeer. We verloren met 3-2, maar een gelijkspel had zeker gekund. Duindorp is een slimme ploeg, die als zij een voorsprong hebben, deze bijna niet meer weggeven.”

Strijd

,,Erasmus- Duindorp en andersom zijn altijd leuke, maar zeker ook spannende wedstrijden”, gaat Eckhardt verder. ,,Dat zal zaterdag niet anders zijn. Een aantal spelers kent elkaar en dat geeft altijd iets extra’s aan beide kanten. Ik verwacht veel strijd en denk wie het middenveld in handen heeft, wel eens de gelukkige kan worden.”

Willen

Is sv Erasmus in staat om voor een verrassing te zorgen tegen de lijstaanvoerder? ,,Deze wedstrijd is de eerste finale van de nog vier aankomende wedstrijden. Als wij nog iets willen dan moeten we winnen. Wij hebben laten zien dat wij van iedereen kunnen winnen, maar dan moet wel iedereen de wil tonen om dit ook echt te willen”, aldus Ron Eckhardt, die zaterdag alleen Sean Korte mist, die is nog één duel geschorst.

Recent

RAS volgt Duindorp SV op zeven punten en speelt thuis tegen Laakkwartier, dat nog hoopt op nacompetitievoetbal. DUNO, dat weer twee punten achter staat op RAS en nog in strijd is voor de periodetitel, krijgt op de Haagse Dynamiek te maken met Haagse Hout. Die ploeg snoepte recent wel de punten af van Duindorp SV en RAS. DUNO is dus gewaarschuwd voor de formatie van vertrekkend trainer Othman van Deutekom. sv Madestein hoopt de vierde plaats vast te houden, maar moet dan wel thuis winnen van ‘buurman’ PGS/Vogel. Trainer Wim Baggerman rekent met TAC’90 op drie punten in het thuisduel tegen hekkensluiter HPSV, dat nog altijd wacht op de eerste zege dit seizoen. GSC ESDO kan de vierde zege van het seizoen behalen als het uit wint bij De Ster, de nummer voorlaatst, dat al 135 treffers tegen kreeg. HVV Hercules tegen Vredenburch is een duel der middenmoters. Voor Vredenburch, medekoploper in de periodestrijd, zaak ok geen averij op te lopen.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top