Warming-up zaterdag derde Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Met goed gevoel winterstop ingaan”

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Warming-up zaterdag derde Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Met goed gevoel winterstop ingaan” 137

Scheveningen deed in de laatste wedstrijd goede zaken. De equipe van trainer John Bok (foto) klopte Quick Boys in eigen huis met duidelijke cijfers. Dat kostte zijn collega Jan Zoutman zijn baan. Scheveningen kan zaterdag op Houtrust het jaar in stijl afsluiten tegen Jong FC Twente.

Bij Quick Boys scoorde Scheveningen liefst vier keer. Drie punten er bij en dat betekende een enorme opsteker. Blok: ,,Dit hadden we wel even nodig. Zoals ik vorige week al zei, kunnen we wel elke keer roepen dat we goed spelen en voldoende kansen creëren, maar een keer een resultaat halen is het enige dat echt helpt. De overwinning was ook dik verdiend, al hadden we het de eerste fase na rust even moeilijk.”

Gissen

Zaterdag komt Jong FC Twente dus naar Houtrust, een betrekkelijk onbekende ploeg. Blok: ,,Ik weet minder minder dan gewoonlijk van een tegenstander. Het blijft toch altijd gissen welke spelers meedoen. Voordeel is wel de het eerste elftal ook zaterdagavond speelt.”

,,Maar net als de andere jong BVO’s zal dit wel een fit en aanvallend ingesteld team zijn”, gaat de Scheveningen-trainer verder. ,,Wij zullen dus weer in de duels moeten komen en onze ervaring moeten gebruiken om deze laatste wedstrijd voor de winterstop winnend af te sluiten.”

Gevoel

In dat geval gaat Scheveningen in ieder geval met een beter gevoel de winterstop in. Blok: ,,Dat geldt altijd voor zo’n laatste wedstrijd. De volgende kans komt straks pas weer in januari, dus moet je zorgen dat die laatste wedstrijd iedereen een goed gevoel geeft voor de komende periode.”

Zoals bekend ontbreken bij Scheveningen nog Peter Jungschläger en Ruben Koorndijk. Doelman Jesper Leerdam is naar aanleiding van zijn rode kaart bij Quick Boys voor twee wedstrijden geschorst. ,,Verder is iedereen beschikbaar”, laat John Blok nog weten. ,,Het is tot nu toe toch een redelijk intensieve periode geweest. Het is dus na dit weekend wel lekker om weer even op te laden. Op 6 januari vertrekt Scheveningen voor een trainingskamp naar Gran Canaria. ,,Heerlijk om straks die groep even een paar dagen bij elkaar te hebben en onder heerlijke omstandigheden een basis te kunnen leggen voor een goede tweede seizoenhelft.”

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top