Warming-up zaterdag Derde Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Wij doen niet onder voor Lisse en IJsselmeervogels”

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Warming-up zaterdag Derde Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Wij doen niet onder voor Lisse en IJsselmeervogels” 317

Scheveningen heeft lang meegedraaid in de strijd om de titel. De fikse nederlaag op paaszaterdag uit tegen concurrent IJsselmeervolgels maakte daar een einde aan. En dat had volgens trainer John Blok (foto) niet nodig geweest.

De trainer over dat duel tegen IJsselmeervogels: ,,Het lijkt me duidelijk dat ik daar nog steeds “not amused” over ben. Als je de eerste helft de boel onder controle hebt, begrijp ik nog steeds niet goed waarom we de tweede helft ineens andere dingen gaan doen. Als tegen een ploeg met de kwaliteit van IJsselmeervogels het overleg ontbreekt en spelers niet met elkaar communiceren wordt je gefileerd.”

Frustrerend

De titelkansen zijn dus verspeeld, maar de Houtrust-bewoners hebben toch lang meegedaan aan kop. ,,Dat is zeker zo”, geeft Blok toe, ,,maar ook frustrerend omdat ik denk dat we in kwaliteit niet onder hoeven te doen voor IJsselmeervogels en FC Lisse als we compleet zijn. Nu zullen we nog alle zeilen bij moeten zetten om die derde plek vast te houden. Daarna kunnen we ons weer richten op plek twee. We hebben nog een zwaar programma, dus het zal nog lastig worden.”

Bekenden

Zaterdag komt Quick Boys op bezoek. Altijd bijzondere duels, ook op Houtrust, weet ook trainer Blok: ,,Ja, zowel binnen als buiten het veld. Het zijn vaak spectaculaire wedstrijden in een goede sfeer en een weerzien tussen veel oude bekenden. Quick Boys blijft ook gewoon een grootmacht in het amateurvoetbal.”

Lastig

Vraag blijft of de het duel van vorig week uit tegen IJsselmeervogels deze week op de training achter zich hebben kunnen laten? Blok: ,,Dat zal zaterdag moeten blijken, maar ook deze week was de groep die volledig belastbaar was, weer klein. Echt gericht trainen is dus ook lastig. Quick Boys heeft gewoon een goede en ook erg fitte selectie. In de uitwedstrijd begonnen we aardig, maar mochten we uiteindelijk blij zijn dat we vlak voor tijd nog de winnenede maakten. Een gelijkspel was misschien wel de verhouding. Ik hoop dat wij ons weer oprichten en aan het publiek kunnen laten zien dat we nog steeds strijdbaar zijn.”

Samoender

En dan de Scheveningse ‘ziekenboeg’. John Blok: ,,Goed nieuws is dat Ricardo Samoender donderdag vrijgegeven is door de cardioloog. Peter Jungschläger (kuit), Mitchell de Vlugt (hamstring) en Ruben Koorndijk hebben deze week individueel getraind. Hun inzetbaarheid is zeer twijfelachtig. Levi Schwiebbe (knie) en Kevin Gomez Nieto ontbreken zeker en ook de inzetbaarheid van Leroy Reshodihardjo is nog niet helemaal zeker.

Ricardo Samoender

De aftrap op Houtrust is zaterdag om half drie en Haaglanden Voetbal is er natuurlijk bij met verslaggever én fotograaf.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top