Warming-up zaterdag derde Divisie: John Blok (Scheveningen) ,,Spakenburg de favoriet voor de titel”

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Warming-up zaterdag derde Divisie: John Blok (Scheveningen) ,,Spakenburg de favoriet voor de titel” 190

Scheveningen kreeg vorig weekend een enorme kater te verwerken Uit in Ermelo pakte de thuisploeg in de slotminuut de volle buit. Dat betekent een terugreis met lege handen. Zaterdag komt koploper Spakenburg op bezoek op Houtrust.

Trainer John Blok (foto) kan bijna een week na het duel in Ermelo relativeren: ,,DVS’33 heeft een goede ploeg, waar je van kunt verliezen, maar dit was absoluut onnodig. Juist verdedigend deden we het wel aardig afgelopen zaterdag en hebben we niet veel weggegeven. Dat het doelpunt dan juist uit een lange bal van de keeper ontstaat, mag echt niet gebeuren. Aan de bal was het teleurstellend en hebben we gewoon slecht gespeeld.”

Verklaringen

Blok verder: ,,Iedereen zoekt naar verklaringen omdat we juist een stijgende lijn te pakken hadden. Te veel spelers hadden het niet zaterdag. Dat kan gebeuren, maar dan moet je zorgen dat je in ieder geval dat punt mee naar huis neemt. Dat hebben we verzuimd en lopen ook nog eens tegen een schorsing op. Na de maandagtraining waren de meesten over de teleurstelling heen en stond het vizier weer op Spakenburg.”

Favoriet

De koploper komt inderdaad zaterdag om half drie op bezoek. ,,Spakenburg is natuurlijk de grote favoriet voor de titel”, weet ook John Blok. ,,Een ploeg met ervaren spelers en veel mogelijkheden. Vooral voorin zijn ze erg gevaarlijk met makkelijk scorende spitsen. Spakenburg speelt vooral op de omschakeling en heeft daar ook de spelers voor. De razendsnelle Pilon en Tol waren er vorig seizoen al. Steltenpool (Volendam) en Waalkens (Almere City) zijn daaraan toegevoegd.”

Omschakelen

Blok verwacht tegen collega John de Wolf een lastige wedstrijd. Hij: ,,Spakenburg heeft gewoon een topploeg en daarbij hebben wij vaak moeite met ploegen die snel omschakelen.” Toch lijkt Spakenburg een mooie uitdaging om de teleurstelling van een week terug snel te vergeten. Blok: ,,De eerste uitdaging zit ‘m in onze eigen ploeg. Vooral verdedigend zullen we moeten improviseren. Jari de Jong (schorsing) en Peter Jungschäger (blessure) zijn er niet bij en ook het meespelen van Ruben Koorndijk is zeer twijfelachtig. In onze selectie hebben we slechts de beschikking over één linkervleugelverdediger, dus dat geeft al de nodige problemen. Verder heeft Mehmet Aldogan zaterdag zo’n optater gekregen, dat hij zaterdag ook niet beschikbaar is. Als we Spakenburg willen verslaan moet alles kloppen en zullen we dus goed met alle omzettingen moeten omgaan.”

 
Jari de Jong                                                                     Sven Wolsheimer

De lijst met afwezigen loopt weer op bij Scheveningen,. Blok: ,,Het zit deze week niet mee, want ook Sven Wolsheimer (reserve doelman – red.) zal ontbreken. Hij heeft deze week zijn duim gebroken op de training. Aanvankelijk leek het mee te vallen en heeft Sven ook nog verder gekeept. Omdat de pijn aanhield heeft hij voor de zekerheid toch maar een foto laten maken, waaruit bleek dat er een breuk zit in het bovenste kootje. Verder is ook Moisses Navarro (enkel) nog niet beschikbaar.”

Versterking

Daar staat echter tegenover dat Scheveningen er tussentijds een nieuwe speler heeft bijgekregen, Brandon Robinson. ,,Hij is een zeer welkome versterking. Een rustige en bescheiden jongen met een goede basis. Brandon zit voorlopig bij de selectie, maar we bepalen zaterdagochtend of hij ook daadwerkelijk op de bank plaatsneemt, omdat hij gisteren wat lichte klachten had. Dat kan komen door het harde veld waar hij dinsdag op heeft gespeeld, maar omdat hij een trainingsachterstand heeft – en zeker wedstrijdritme mist – zijn we voorzichtig met hem.”

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top