Warming-up zaterdag Derde Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Winnen is altijd lekker”

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Warming-up zaterdag Derde Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Winnen is altijd lekker” 172

Scheveningen lijkt niet te stuiten. Na de winst uit bij koploper Spakenburg, werd vorig weekend Harkemase Boys op Houtrust getrakteerd op een nederlaag van liefst 5-0. Bovendien in de formatie van John Blok (foto) al verzekerd van de nacompetitie door het winnen van de tweede periode. Zaterdag wacht de verre uitbeurt tegen Jong FC Groningen.

Een 5-0 zege op Harkemase Boys. Toch heeft trainer John Blok nog wel een kritisch puntje. ,,Natuurlijk tevreden met de uitslag, maar ondanks de 2-0 voorsprong bij rust was de eerste helft matig van onze kant. De tweede helft was veel beter en hebben we veel kunnen creëren tegen deze stugge ploeg. Ik denk dat we het publiek weer een leuke en aantrekkelijke wedstrijd hebben geboden.”

Teleurstellend

Thuis op Houtrust verliep het duel tegen Jong FC Groningen voor Scheveningen teleurstellend. De kustbewoners stonden na afloop met lege handen. Blok: ,,FC Groningen heeft een goede en erg fitte ploeg. In de eerste wedstrijd werd het verschil gemaakt door het grote talent Ludovit Reis en Australisch international Hrustic. FC Groningen speelt meestal wel met hetzelfde elftal en vult dit soms aan.”

Gras

Nu de verre reis naar Groningen. ,,Ik verwacht een erg lastige wedstrijd tegen een ploeg die zich dit seizoen uitstekend ontwikkelt. FC Groningen wint afgelopen zaterdag ook niet voor niets vrij gemakkelijk van Quick Boys. Daarnaast zal het wennen zijn om weer eens op gras te spelen”, kijkt John Blok vooruit.

Lekker

Toch kan Scheveningen redelijk relaxed afreizen naar het hoge noorden. Maar aan de andere kant is er wat te winnen. De derde en zelfs tweede plaats lonkt ook! Blok: ,,We willen in eerste instantie gewoon elke wedstrijd winnen. Daarnaast moeten we zorgen dat Groningen onder ons blijft, zij hebben minder verliespunten.” Een lange reis terug is altijd prettiger met drie punten in de tas. ,,Dat klopt”, geeft Blok toe, ,,maar winnen is altijd lekker.”

Tegen Jong FC Groningen is het afwachten. Reservedoelman Jesper Leerdam heeft een keelontsteking en Esin Gula ontbrak op de training door ziekte. Levi Schwiebbe ontbreekt voorlopig nog vanwege een enkelblessure.

© Haaglanden Voetbal

   

   

Zoeken

Back to Top