Warming-up zaterdag Hoofdklasse: Dick Boereboom (sv Nootdorp): ,,Alle blikken staan weer naar voren”

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Warming-up zaterdag Hoofdklasse: Dick Boereboom (sv Nootdorp): ,,Alle blikken staan weer naar voren” 210

sv Nootdorp liep vorig weekend tegen een enorme teleurstelling aan door thuis te verliezen van AFC. Zaterdag wacht een cruciaal duel. De ploeg van Dick Boereboom (foto) gaat op bezoek bij RVVH en daar mogen eigenlijk geen punten verspeeld worden.

,,De teleurstelling was er inderdaad vorige week”, geeft Boereboom toe. ,,In de eerste helft stond het prima. Twee goede kansen voor ons, maar geen doelpunten. In de tweede helft kwam AFC op voorsprong en zakte bij ons het helemaal weg. Opportunistisch voetbal leverde nog wel een doelpunt op, maar niet de winst. Dat is wel de charme van voetbal, maak je een doelpunt in de eerste helft en trek je de overwinning over de streep dan is het hosanna. Nu was er de teleurstelling.”

Waarheid

,,Begin van de week hebben we elkaar de waarheid verteld en staan alle blikken weer naar voren. De plek waar we nu staan is prachtig en geeft ons toegang voor nog een jaar hoofdklasse, alleen zijn er nog twaalf wedstrijden. We hadden zaterdag de marge kunnen vergroten, maar dat is helaas niet gebeurd. De doelstelling is duidelijk en je speelt elke week weer tegen mooie ploegen. Ploegen waar er drie of vier bovenuit steken en de rest knokt voor hetzelfde resultaat: behoud.”

Druk

Zaterdag wacht dus de uitbeurt in Ridderkerk tegen RVVH. Dick Boereboom: ,,RVVH, met mijn bevriende trainer Giovanni Franken, heeft de laatste vijf wedstrijden verloren en staat op een degradatieplek. Dat geeft dezelfde druk als vorige week en kijkend naar de stand verwacht iedereen een overwinning. Helaas werkt het zo niet en hebben we dat vorige week weer ondervonden. RVVH heeft een uitstekende CV, heeft een paar technische spelers en speelt graag verzorgd voetbal. We spelen op kunstgras en de druk bij RVVH is hoog om punten te pakken.”

Cruciaal

,,Het is een cruciale partij. We kunnen wegkomen, anders lopen we het risico dat andere teams weer dichterbij komen”, weet Boereboom. ,,Gezien de ranglijst is deze wedstrijd belangrijk en ik verwacht een mooie strijd om de punten. Strijd die we moeten leveren. Alleen is deze wedstrijd niet beslissend en volgen er nog genoeg wedstrijden tot het einde.”

Bij de Nootdorpers zijn Peter Korteling (schorsing) en Stefan Stam (blessure) niet van de partij.

© Haaglanden Voetbal

   

 

Zoeken

Back to Top