Warming-up zaterdag Hoofdklasse: Dick Boereboom (sv Nootdorp): ,,Doel is punten binnenhalen”

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Warming-up zaterdag Hoofdklasse: Dick Boereboom (sv Nootdorp): ,,Doel is punten binnenhalen” 258

sv Nootdorp doet het als nieuwkomer in de Hoofdklasse niet verkeerd tot nu toe. In de laatste wedstrijd werd FC ‘s-Gravenzande thuis met 2-1 geklopt. Nu gaat de formatie van trainer Dick Boereboom (foto) op bezoek bij Rijsoord, dat – net als de Nootdorpers – negen punten heeft verzameld uit zes wedstrijden.

De winst kreeg sv Nootdorp thuis tegen FC ‘s-Gravenzande niet cadeau. Boereboom: ,,Zoals door beide partijen vooraf werd verwacht, werd het een wedstrijd met veel strijd. Wij hebben op een enkel moment na de blik op het resultaat kunnen houden. De wil om te winnen was groot bij ons, ook met tien man. Het moment van de rode kaart was een verhaal van actie en reactie. Dat een scheidsrechter niet alles kan zien is een gegeven. Wat wel opvalt, is dat het niveau van de scheidsrechters erg hoog is in de hoofdklasse.”

Penalty

,,Dat de wedstrijd een andere uitslag had kunnen hebben, klopt ook”, geeft Boereboom eerlijk toe. FC ‘s-Gravenzande verzuimde een riante kans en een penalty af te maken. Daarnaast kregen we ook de mogelijkheden om verder afstand te nemen in de slotfase. Mede dankzij een uitstekende prestatie van de jongelingen (Richard Kasius en doelman Ronald Simonis) werd het weer een geslaagde derde helft.”

Onbekende

Daar hoopt de trainer ook zaterdag op. ,,Maar Rijsoord is voor ons een grote onbekende”, zegt Boereboom. ,,Wat we weten, halen we van internet. Ze hebben een hecht team met een paar technische voetballers. Als promovendus hebben ze tot nu toe evenveel punten. We spelen op kunstgras en het wordt zaterdag lekker weer. Het vertrouwen groeit bij ons door het verzamelen van punten. We weten dat er ploegen in de competitie zitten, die normaal gesproken beter zijn. Rijsoord is dat niet, ik zie die ploeg als een concurrent en van je concurrenten wil je winnen.”

Toch zegt Dick Boereboom: ,,We zijn niet bezig met de stand, maar met punten pakken. Dat is ons doel, zo snel mogelijk de dertig punten halen. We hebben nu zes ploegen gehad, waarvan er vijf waren waar we in mee konden. Dat geeft een goed gevoel.”

In de uitwedstrijd tegen Rijsoord is Peter Korteling er in ieder geval niet bij door zijn rode kaart van vorige week. Boereboom: ,,En er zijn een paar spelers met lichte klachten, maar die zijn wel inzetbaar.”

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top