Warming-up zaterdag hoofdklasse: Richard Elzinga: ,,Alles aan doen om de punten te pakken’’

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Warming-up zaterdag hoofdklasse: Richard Elzinga: ,,Alles aan doen om de punten te pakken’’ 179

Zaterdag krijgen de mannen van trainer Richard Elzinga (foto) bezoek van Zwaluwen, dat de competitie net iets beter is begonnen. Een maand geleden verloor de ploeg uit Vlaardingen in de eerste ronde van de KNVB Beker met 2-3 van Den Bosch. Scheidsrechter is Marc Nagtegaal, die drie weken geleden landelijke bekend kreeg vanwege zijn ABBA-strafschoppenserie bij FC Lisse.

De ’s-Gravenzandse ploeg leed vorig week bij sv Nootdorp een 2-1 nederlaag, maar had de kans op een punt. Diep in de tweede helft zag Yuri Westhoff een penalty gestopt worden door de jonge doelman van de thuisploeg. Aan de andere kant had het Westlandse team het geluk dat een doelpunt van sv Nootdorp bij een 2-1 stand werd afgekeurd vanwege een aanvallende fout. FC ’s-Gravenzande opende nog wel de score via Frank Broos. Halverweg de eerste helft kwam sv Nootdorp langszij. Twee klokrondjes na de doelwisseling brachten de gastheren de eindstand al op het scorebord. ,,Ik ben het hele weekend ziek geweest van de nederlaag tegen Nootdorp, omdat ik vind dat we ons te kort hebben gedaan met een nederlaag. We zijn namelijk de gehele wedstrijd de bovenliggende partij geweest en hebben genoeg kansen gehad om een betere resultaat te behalen’’, aldus trainer Richard Elzinga.

Clubhistorie

Zaterdag krijgt FC ’s-Gravenzande bezoek van Zwaluwen. De voetbalclub werd op 5 september 1935 door leden van de jongelingenvereniging L&V opgericht als L.V.V. Zwaluwen.
Zwaluwen speelt sinds het seizoen 2010/2011 in de zaterdag Hoofdklasse. Drie jaar geleden speelden beide clubs voor het laatst tegen elkaar. FC ’s-Gravenzande verloor uit met 4-2 en thuis 2-3. Het jaar daarvoor won FC ’s-Gravenzande thuis met 1-0 en won het in Vlaardingen met 2-3. ,,Ik verwacht zaterdag twee ploegen die redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Wij gaan er alles aan doen om de punten ’s-Gravenzande te houden’’. FC ’s-Gravenzande kan tegen Zwaluwen niet beschikken over David Belic en Robin van Rijn.

ABBA-principe

Het duel op Sportpark Juliana begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal uit Hendrik-Ido-Ambacht. Nagtegaal kreeg drie weken geleden landelijk bekendheid door tijdens de bekerwedstrijd tussen FC Lisse en Hoek de penalty’s te laten nemen volgens het ABBA-principe nemen. Dat was in strijd met de reglementen van de bond en de serie strafschoppenserie moest deze week worden overgenomen. Uiteindelijk ging toch niet FC Lisse door naar de derde ronde van de KNVB beker, maar Hoek. Volgende week speelt FC ‘s-Gravenzande een uitwedstrijd tegen Achilles Veen uit Veen.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top