Warming-up zondag Derde Divisie: ,,Streekderby tussen HBS en Westlandia’’

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Warming-up zondag Derde Divisie: ,,Streekderby tussen HBS en Westlandia’’ 490

Zondag staat de eerste speelronde van 2018 op het programma. Kan de ploeg van trainer Edwin Grünholz (foto) de goede reeks die aan het einde van 2017 werd ingezet tegen HBS voortzetten is nu de grote vraag. Bij HBS maakt oud-Feyenoord en -ADO Den Haag-speler Ruben Schaken zijn debuut in Naaldwijk in competitieverband.

 

Westlandia heeft een goed trainingskamp gehad in Benidorm. Het speelde er één oefenwedstrijd tegen SJC van trainer Sjaak Polak uitkomende in de zondag hoofdklasse. ,,Wij speelden de eerste zestig minuten goed voetbal, daarna gaven wij het langzaam uit handen en verloren uiteindelijk met 2-3,’’ aldus Edwin Grünholz. De laatste wedstrijd van 2017 wonnen de mannen uit Naaldwijk met 2-5 van Be Quick 1887 uit Groningen.

HBS

124 jaar geleden kreeg een jongen op zijn verjaardag een bal cadeau en richtte met twee van zijn vrienden van de Hogere Burger School in Den Haag op 7 oktober 1893 een voetbalclub op. De drie oprichters waren J. Dijkman, A.W.G. Stigter en H. Tengbergen. Ze speelden toen hun wedstrijden op het Haagse Malieveld, waar iedere Haagse club uit die tijd speelde. Toen de club geen scholierenclub meer was, werd in 1898, met behoud van de initialen, de naam Houdt Braef Stant aangenomen. HBS werd driemaal kampioen van Nederland en staat daarmee op een gedeelde achtste plaats met Willem II en het Haarlemse Koninklijke HFC.

Profvoetballer

Oud-prof bij HBS is Santy Hulst. Hulst debuteerde eind 2009 voor ADO Den Haag, maar kwam niet verder dan tien wedstrijden en één doelpunt. Daarna speelde Hulst nog voor FC Dordrecht en De Graafschap. De aanvaller is bezig aan zijn tweede seizoen bij HBS. Trainer bij HBS is Marcel koning (42). Koning droeg als profvoetballer de shirts van Feyenoord, ADO Den Haag, NEC en NAC Breda. Nadat hij vanwege blessureleed werd afgekeurd, speelde Koning 3,5 jaar voor HBS, waar hij ook zijn trainersdiploma’s behaalde. Na jeugdteams van ADO Den Haag en Feyenoord te hebben begeleid, startte Koning twee seizoenen geleden bij HBS aan zijn eerste klus als seniorentrainer.

Opmars

Vorige seizoen won Westlandia thuis met 3-0 en verloor het in Den Haag met 2-0. Westlandia begon de competitie goed door met 4-3 te winnen van Hercules. Daarna verloor het maar liefst zeven wedstrijden op rij. Westlandia raakte niet en paniek verlengde tussentijds met trainer Edwin Grünholz en pakte uit de laatste zeven wedstrijden maar liefst zeventien punten. HBS staat op een vijftiende plaats met dertien punten. Gemiddeld scoort de ploeg uit Den Haag 1,13 doelpunt per wedstrijd en krijgt het 0,73 tegen. Vaste analist Toon Brakus van Westlandia heeft de laatste informatie eind 2017 verzameld tijdens de wedstrijd HBS – OJC Rosmalen (1-0). ,,Als technische staf hebben wij de laatste beelden gezien van HBS. HBS heeft echt een goed elftal en staat in mijn ogen veel te laag staat op de ranglijst. Tijdens de winterstop hebben ze ook nog de snelle Ruben Schaken (35) aangetrokken. Wij zijn bezig aan een goede serie en willen dat graag morgenmiddag doortrekken tegen HBS. Ik ga ervan uit dat wij het spel zullen moeten maken, maar dat is niet erg, want dat doen wij graag en zeker thuis”, laat Grünholz weten. Westlandia staat samen met Blauw Geel’38 na drie wedstrijden bovenaan in de tweede periode.

Over de personele bezetting zegt Grünholz: ,,Iedereen is fit”. De wedstrijd op Sportpark De Hoge Bomen staat onder leiding scheidsrechter Nick Tunnissen (30) uit Venray en begint om 14.00 uur. Volgende week zondag speelt Westlandia thuis tegen de andere club uit Den Haag, nummer drie Quick.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top