Warming-up zondag Hoofdklasse: Maurizio Ceccucci (RKAVV): ,,Sportieve plicht vervullen”

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Warming-up zondag Hoofdklasse: Maurizio Ceccucci (RKAVV): ,,Sportieve plicht vervullen” 98

RKAVV heeft dit seizoen onder leiding van de ‘nieuwe’ trainer Maurizio Ceccucci (foto) goed gepresteerd. De degradatieplaatsen bleven uit zicht en zelfs nacompetitie voor promotie was enige tijd in beeld. De laatste wedstrijd tegen RKHVV in Huissen is voor de Leidschendammers zonder belang.

De 131 kilometer busreis naar sportpark De Blauwenburcht in Huissen (iets voorbij Arnhem) zal een kleine anderhalf uur duren. De thuisclub staat op scherp, want het heeft de punten hard nodig. De club staat op de twaalfde plaats met slechts twee punten voorsprong op Bozo Sneek, dat op een nacompetitieplaats voor degradatie staat. Trainer Maurizio Ceccucci is een gedreven trainer die terugblikt op de wedstrijd van vorige week waarbij niets meer op het spel stond, de wedstrijd tegen RKHVV en het bijna afgelopen seizoen.

Was je tevreden over de laatste thuiswedstrijd tegen MSC (5-3 winst) en de geslaagde afsluiting met de supporters?

,,Als je wint in de laatste thuiswedstrijd voor veel eigen publiek, ja dan ben ik tevreden. Ook na afloop is het lang druk en gezellig geweest.”

Hoe kijk je aan tegen het anderhalf uur in de bus zitten naar RKHVV terwijl er niets meer op spel staat?

,,Wij hadden graag DHC willen helpen door hun concurrent te verslaan. Helaas is dat niet meer mogelijk. Desondanks zullen wij onze sportieve plicht vervullen.”

Hoe kijk je terug op het seizoen?

,,Gematigd tevreden. De doelstelling vanuit de club (handhaving) is gerealiseerd. Er had echter meer in gezeten dus als ik dat meeneem in mijn evaluatie dan ben ik eigenlijk niet tevreden. Ik voel me daar ook verantwoordelijk voor.”

© Haaglanden Voetbal

 

   

Zoeken

Back to Top