Warming-up zaterdag 1e klasse: HVC’10 hoopt op stunt tegen koploper

Nieuws Geen reacties op Warming-up zaterdag 1e klasse: HVC’10 hoopt op stunt tegen koploper 159

Hij hoopt op een stunt tegen de koploper in de eerste klasse B van het zaterdagvoetbal, het Woerdense Sportlust’46. Maar dat het moeilijk, zo niet onmogelijk wordt, beseft HVC’10-trainer Pim van der Hoorn (foto) maar al te goed.

Tekst: Carel Goseling

,,Zij zijn zeker de bovenliggende partij. Wij zullen iets defensiever spelen dan normaal. Het veld klein en compact houden en proberen met onze snelheid voorin iets te halen. Waarom zouden wij daar niet kunnen stunten? Ik heb voor het eerst dit seizoen een hele fitte selectie. Ik kan dus harde keuzes maken’’, zegt de coach.

Hangen

Ging het met promovendus HVC’10 de eerste weken prima, daarna is de ploeg uit Hoek van Holland als het ware blijven ‘hangen’. Vorige week werd ternauwernood op eigen veld gelijk gespeeld tegen nummer laatst, het Leidse GHC (1-1).
Van der Hoorn: ,,We hadden moeten winnen. We hebben kansen zat gehad. Wel vijf of zes. Nu maken we in de laatste minuut de 1-1 door een penalty. Puntenverlies tegen ploegen als GHC is voor ons dodelijk. We hoeven niet in de top vier te eindigen, maar we moeten wel wegblijven bij de onderste vier plaatsen. De kwaliteit daarvoor hebben we ook.’’

Tijd genoeg

,,Er zijn tot nu toe goede en minder goede perioden geweest. In veel wedstrijden hebben we te veel weggegeven. Twee keer kregen we vier goals tegen, twee keer zes. Dat tikt aan. Wij hebben niet de instelling ons in te graven. We blijven er voor voetballen. Maar het is pas eind november dus we hebben nog tijd genoeg.’’

HVC’10 is met een negende plaats de onderste ploeg van de middenmoot. De afstand tot de onderste vijf is nog vijf punten.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top