Warming-up zaterdag Hoofdklasse: Maurizio Ceccucci (Haaglandia): ,,Thuis punten pakken”

Nieuws Geen reacties op Warming-up zaterdag Hoofdklasse: Maurizio Ceccucci (Haaglandia): ,,Thuis punten pakken” 171

Haaglandia kan op de eerste competitiedag van het nieuwe jaar de borst gelijk nat maken. De ploeg van trainer Maurizio Ceccucci (foto) krijgt aan de Schaapweg in Rijswijk de nummer drie FC Rijnvogels op bezoek. De ploeg uit Katwijk heeft zes punten meer dan de Rijswijkers

Tekst: Ton Beije

Haaglandia bereidde zich op de tweede seizoenshelft o.a. voor tijdens een trainingskamp in het Zuid-Spaanse Torremolinos. Dat was uitstekend, maar er was daarvoor toch al een minpuntje. Trainer Maurizio Ceccucci daarover: ,,Teleurstellend was inderdaad de blessure die onze aanvoerder Mitchel Jacobs tijdens het nieuwjaarstoernooi heeft opgelopen. Waarschijnlijk zal hij dit seizoen niet meer in actie komen.”

Tradities

,,Natuurlijk zijn dit tradities die in ere gehouden moeten worden”, gaat Ceccucci verder, ,,maar als je het mij persoonlijk vraagt, dan is dit de laatste keer geweest dat ik selectiespelers toestemming geef om hieraan mee te doen. Ik denk dat veel van mijn collega’s een doordachte jaarplanning maken om zodoende na de winterstop de belasting en belastbaarheid geleidelijk weer op te bouwen.
Daar past dus eigenlijk een nieuwjaarswedstrijd of toernooi niet in.”

Klaar

Ondanks die tegenslag is de Haaglandia-trainer ervan overtuigd dat zijn ploeg klaar is voor die tweede seizoenhelft. De tegenstander van zaterdag kan ook geen verrassing zijn. Ceccucci: ,,We weten voldoende van FC Rijnvogels. Een goede ploeg die erg uitgebalanceerd is en een zeer sterke bank heeft.”

Ceccucci vindt het moeilijk om vooraf te beoordelen wat voor wedstrijd hij kan verwachten. ,,Wij zullen, vooral thuis, altijd proberen om het publiek te vermaken en om punten te pakken. Soms lukt dat en soms lukt dat niet.”

Afwezigen

Haaglandia kan verre van compleet aantreden. Tot de afwezigen behoren Giorgio Achterberg (knie, rest van seizoen afwezig), Mitchel Jacobs (knie, afwachten van de MRI-scan), Francisco Fens (is al twee weken ziek), Issy Blackshaw (enkel, is bijna wedstrijdfit) en Mo Achali (hamstring, bijna wedstrijdfit).

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top