Weer record aantal deelnemers toernooibeurs DHL

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Weer record aantal deelnemers toernooibeurs DHL 435

Maandagavond vond de 21e toernooibeurs in Delft plaats in de kantine van DHL. Weer een record aantal clubs was ditmaal aanwezig, tot grote tevredenheid van organisator Alex Pronk.

De eerste elf edities werden ook al bij de Delftse club gehouden. Daarna volgden Wippolder (vier jaar), DVV Delft (drie jaar) en nu weer voor de derde maal in de kantine van DHL, met record van 85 ‘beursdeelnemers’. Zij vertegenwoordigden 49 (was vorig jaar 47) verenigingen uit de regio’s Haaglanden, Alphen en Rotterdam.

De toernooibeurs keerde twee seizoenen geleden terug bij DHL door de contacten van de aftredende jeugdvoorzitter van DHL, Michel Dingenouts met organisator Alex Pronk. Dingenouts kende de toernooibeurs vanuit het verleden toen hij bij DHL nog speler en scheidsrechter was. Inmiddels is Dingenouts weer jeugdvoorzitter en heeft hij bij DHL na een moeilijke periode de mouwen opgestroopt en mede dankzij nieuwe vrijwilligers de jeugd van de club weer nieuw leven in geblazen. Hij zal nu het stokje weer gaan overgeven.

Idee

Bijna tweeëneenhalf jaar geleden ontstond het idee om de toernooibeurs, in het kader van het 100-jarig bestaan van de club, terug te halen naar DHL. Ook volgend seizoen is DHL bereid om de 22e editie te ‘huisvesten’. Tevens is organisator Alex Pronk nog aan het uitzoeken of er misschien behoefte is aan een wintereditie van de toernooibeurs. De voetbalverenigingen Schipluiden en sv Oosterheem hebben zich daarvoor al aangemeld.

Pronk: ,,Ik ben er 21 jaar geleden mee begonnen en het werd met het jaar steeds drukker. Dat vind ik echt fantastisch. Rond de twaalfde en vijftiende editie leek de interesse op een aantal van ongeveer dertig deelnemers te blijven hangen. Maar sinds editie zeventien is de aandacht rond de toernooien alleen maar gegroeid, ondanks het feit, dat een aantal verenigingen is opgehouden te bestaan, zoals Kocatepe uit Rotterdam en daar zijn ook drie clubs gefuseerd tot FC IJsselmonde.”

Dingenouts (DHL) is ook enthousiast: ,,Afgelopen seizoen was ons eigen toernooi al geheel gevuld via deze toernooibeurs. We hoeven alleen maar in te vullen hoe en wanneer we de toernooien gaan spelen. Ik hoorde de afgelopen seizoenen en ook vanavond weer alleen maar positieve reacties van de andere verenigingen.”

Eén van de vertegenwoordigers van een vereniging reageerde spontaan: ,,Ik kom al een aantal jaren bij deze officiële toernooibeurs en ook nu zijn mijn toernooien weer ingevuld. Ik ben een paar weken geleden bij Alphense Boys geweest, daar wist een aantal verenigingen niet wat het inhield en daar waren ook beduidend minder verenigingen aanwezig.”

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top