Te Werve trekt zich terug uit Haaglanden Voetbal Toernooi

HV Toernooi, Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Te Werve trekt zich terug uit Haaglanden Voetbal Toernooi 2037

Te Werve, dat dinsdagavond 22 mei (morgen) in actie had moeten komen in de nog te spelen kwartfinalewedstrijd tegen zondag derde Divisionist Westlandia, heeft besloten zich alsnog terug te trekken, tot ongenoegen van de toernooiorganisatie.

Trainer Huib van Oostrom Soede heeft laten weten, dat na zaterdag nog twee spelers geblesseerd zijn geraakt. Ton Beije van Haaglanden Voetbal: ,,Natuurlijk alle begrip voor de situatie, maar de wedstrijd is op verzoek van Te Werve naar een latere datum verplaatst, waar Westlandia mee akkoord is gegaan. Ook Westlandia speelde tot eerste pinksterdag nog volop mee om een periodetitel binnen te halen en bleef ook doordeweeks actief in zowel het Haaglanden Voetbal Toernooi als de Flynth Westland Cup. Westlandia wilde wel eerder spelen, maar dat paste niet goed in het schema van Te Werve, dat natuurlijk had gedacht eerder uit de problemen te komen in de competitie.”

Automatisch

De kans is groot dat Te Werve het zaterdag niet redt en is dan ook veroordeeld tot de nacompetitie. Het niet hebben van een tweede team op een redelijk hoog niveau, speelt dan in dit soort situaties in je nadeel. Door het terugtrekken van Te Werve is de zondagploeg van Westlandia nu automatisch geplaatst (door een reglementaire 3-0 zege) voor de halve finales.

Halve finales

Daarin speelt Westlandia een uitwedstrijd tegen zaterdag Derde Divisionist Scheveningen. Dat duel is – door de clubs – onderling – vastgesteld op dinsdag 12 juni aanstaande, 20.00 uur. In de andere halve finale ontmoeten FC ‘s-Gravenzande (ook nog actief in de Westland Cup) en BMT elkaar. Voor beide clubs zit de competitie er na zaterdag op (naar verluidt speelt BMT ook haar laatste competitieduel tegen DVV Delft op zaterdag).

Finale

De grote finale, die dus gaat tussen enerzijds Scheveningen of Westlandia (zo) met als tegenstander FC ‘s-Gravenzande of BMT, wordt gespeeld op zaterdag 16 juni op het complex van VELO in Watering, aanvang 17.00 uur.

Speelplan

De organisatie heeft voor het volgend seizoen overigens reeds een – voorlopig – nieuw speelplan opgesteld wat er toe moet leiden, dat er eerder wordt begonnen en op een eerder tijdstip de eindfase wordt gespeeld. Het ligt in de bedoeling om in de tweede helft van juni met diverse clubtrainers en -bestuurders om tafel te gaan zitten om dit te bespreken en tot een zo goed mogelijke planning te komen.

© Haaglanden Voetbal

 

Zoeken

Back to Top