Westlandia 2 voor vierde maal landskampioen bij reserveteams

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Westlandia 2 voor vierde maal landskampioen bij reserveteams 822

Net als vorig seizoen was Koninklijke HFC de tegenstander van de reserves van Westlandia in de finale om het Nederlands Kampioenschap. Net als vorig seizoen (3-4 winst) werd nu wederom de titel door de Naaldwijkers binnengehaald.

De wedstrijd tussen Westlandia 2 en Koninklijke HFC 2 begon in een hoog tempo. Al na vijf minuten kreeg de thuisclub een grote kans na een mooie steekbal op aanvoerder Mark van der Zalm, die echter naar de grond werd gewerkt. Scheidsrechter Haico Michielsen wees de protesten meteen van de hand. Een bal van Mark van der Zalm vanaf de linkerkant in de tiende minuut leverde meer resultaat op. De diepe bal werd door Vince van de Knaap knap afgerond over de uitkomende doelman Terrence Meuwese: 1-0.

Daarna moest ook de Westlandia-doelman een aantal keren handelend optreden bij vrije trappen van Dani Kirchhoff en Ilias Bronkhorst. Met bijna een half uur op de klok werd Vince van der Knaap aan de rechterkant op onjuiste manier afgestopt. De vrije trap van Rik van Schie werd door Vince van der Knaap binnen gekopt : 2-0. In de 36e minuut gaf HFC-speler Mounir Nounji een gevaarlijke voorzet richting de tweede paal. Westlandia-doelman Stijn van Beek gleed uit, maar invaller Jeroen de Bruijn schoot van dichtbij alsnog over het lege doel.

Boogbal

Na rust kwam de formatie van scheidend trainer Pieter Jongmans goed uit de startblokken. Een schot van Desley Brandsen werd geblokt en een boogbal van Leroy Kloowijk over de verdediging van Kon. HFC werd door Vince van der Knaap rakelings over geschoten. De batterij van Westlandia leek daarna leeg te zijn. Stijn van Beek moest een aantal keren goed optreden om zijn doel schoon te houden.

In de 60e minuut zette Koninklijke HFC een snelle aanval op via Mounir Nounji die Mike Guliker bereikte. Het schot van Guliker werd onderweg ongelukkig door Westlandia-verdediger Floris Groot in de touwen van zijn eigen doel geschoten: 2-1. In het laatste half uur werd Westlandia in het eigen zestienmetergebied teruggedrongen en werd het billenknijpen. De Haaarlemmers zagen de ene kans na de andere verloren gaan.

Rustig

In de 95e minuut werd de bal voor de zoveelste keer naast het doel van Stijn van Beek geschoten. De doelman deed volgens de tegenstander te rustig aan en één van de spelers sloeg de bal uit zijn handen. In het tumult werd er zelfs geslagen. Nadat de rust was weer gekeerd toonde de goed leidende arbiter Haico Michielsen terecht een directe rode kaart aan Robin Eindhoven (Kon. HFC) en de tweede gele kaart aan Westlandia-aanvoerder Mark van der Zalm. Hij floot daarna meteen af.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top