Westlandse sportverenigingen scharen zich achter alcoholafspraken

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Westlandse sportverenigingen scharen zich achter alcoholafspraken 303

Verschillende Westlandse sportverenigingen hebben gezamenlijke afspraken gemaakt rond alcoholgebruik op de vereniging. Samen met wethouder De Goeij-Van der Klugt hebben zij afgelopen zaterdag hun handtekening onder de gedragscode Jeugd & Alcohol gezet.

De afspraken zijn het resultaat van een voorlichtingscampagne bij de sportverenigingen. Ze moeten ervoor zorgen dat er meer rekening wordt gehouden met jeugdleden (onder de 18 jaar) als het gaat om alcohol in de kantine.

Ondertekening

De ondertekening vond plaats op sportpark Verburch in Poeldijk. Hier waren de bestuursleden en jeugdleden in clubtenue van Verburch, FC ’s-Gravenzande, Quintus voetbal en handbal, KMD, SC Monster, sv Honselersdijk, Westlandia, Naaldwijk, Maasdijk, Lyra samen met koepelorganisatie FEVO West aanwezig. Ook VELO heeft aangegeven achter de code te staan, maar zal deze bij de start van het nieuwe sportseizoen introduceren.

Afspraken

Met de ondertekening onderschrijven de verenigingen gezamenlijk een aantal punten die ingaan op schenktijden, voorbeeldgedrag en elkaar aanspreken op de gemaakte afspraken. In de kantines van alle deelnemende verenigingen komt een bord te hangen, zodat iedereen kan zien wat de afspraken zijn.

Positieve beweging

Wethouder De Goeij-Van der Klugt is blij met de ondertekening: ,,de Westlandse jeugd moet veilig en gezond kunnen opgroeien. Met de ondertekening van deze gedragscode zetten we weer een stap in de goede richting. We zijn verheugd over de manier waarop de verenigingen deze positieve beweging omarmen. Ik hoop dat nog veel meer sportverenigingen zich hieraan zullen verbinden.”

Idee

Het idee voor de gedragscode ontstond in 2017, tijdens een overleg tussen de werkgroep Alcohol- & Drugspreventie van de gemeente Westland en de besturen van de verenigingen. De afgelopen twee jaar heeft de werkgroep op veel van deze verenigingen voorlichtingsavonden over alcohol gehouden voor ouders en vrijwilligers. Daarnaast waren er aparte sessies voor de jeugdteams, waarbij deelnemers onder andere met een speciale bril de effecten van alcoholgebruik konden ervaren. De werkgroep Alcohol- en Drugspreventie bestaat uit: Brijder, JGZ, Jeugdformaat, gemeente Westland, GGD Haaglanden, GGZ, Sportief Advies en Vitis Welzijn.

© Haaglanden Voetbal

(Foto: Thierry Schut)

   

  

Zoeken

Back to Top