Zaalvoetbal: District West II speelt weer bekerfinales (deel 1)

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Zaalvoetbal: District West II speelt weer bekerfinales (deel 1) 204

In sporthal Margriet in Schiedam werden weer vier bekerfinales zaalvoetbal van het KNVB district West II afgewerkt. Nu vooral aandacht voor het duel bij de vrouwen tussen Mazzel Stars uit Zoetermeer en ZVV Den Haag.

TPP – Alexandria’66

Het eerste duel uit de Hallencompetitie vond plaats tussen TPP, dat volgend seizoen verder gaat onder de naam van Feyenoord, en Alexandria’66. Dit duel eindigden in 4-4 gelijkspel, waarna Alexandria’66 de strafschoppen beter wist te benutten: 3-2.

Mazzel Stars – ZVV Den Haag (vrouwen)

Op het andere veld speelde het vrouwenteam van Mazzel Stars uit Zoetermeer voor de vijfde keer op rij de finale. Het team pakte voor de viermaal in successie de beker. Daarvoor moest het Zoetermeerse team wel de kersverse kampioen van de Hoofdklasser, ZVV Den Haag – de ploeg van de zwaar geblesseerde coach Tulin Kilic – verslaan.

De vrouwen van Mazzel Stars-coach Ben Friggen was de halve finale al met billenknijpen doorgekomen na het beter benutten van strafschoppen dan het Rotterdamse NOC Kralingen. Ook nu was vooraf bij de finale de vraag of één van de belangrijke speelsters ,Paulien Otter, wel in actie kon komen. In de warming-up werd besloten dat ze aan kon treden.

Al in de zevende minuut werd in het duel, onder leiding van scheidsrechter Damien Degreef, de score geopend door Ramona van der Horst voor de ploeg van invaller-coach Robert Verheij: 0–1. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, kregen ook veel kansen, maar de beide keepsters staken in goede vorm. Slechts tien seconden voor het rustsignaal kwam ZVV Den Haag via een snelle counter op 0-2 door een treffer van aanvoerster Priscilla de Vos. In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Samantha Chin-A-Sang liet namens ZVV Den Haag het net van de Zoetermeerse vrouwen voor de derde maal bollen: 0-3.

De nieuwbakken kampioen ZVV Den Haag kreeg van KNVB-vertegenwoordiger Teo Oortman de medailles uitgereikt en mocht aanvoerster Priscilla de Vos de beker voor de eerste maal aan het publiek tonen.

© Haaglanden Voetbal

 

   

 

Zoeken

Back to Top