Zaalvoetbal: District West II speelt weer bekerfinales (deel 2)

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Zaalvoetbal: District West II speelt weer bekerfinales (deel 2) 304

Naast de finales van de Hallencompetitie en de vrouwen (zie elders op deze site) werden er ook twee finales (met een flinke Haagse inbreng) gespeeld bij de mannen. Op het lagere niveau speelde de kersverse kampioen (in de zaal en op het veld) Wateringse Veld/GONA tegen het derde team van ZVOB uit Oud Beijerland en op het andere veld ontmoetten Multicult en ZVV Den Haag elkaar.

ZVOB 3 – WateringseVeld/GONA

Wateringse Veld/GONA, dat volgend seizoen onder de naam van WV/Kranenburg verder gaat, wist in de eerste helft niet echt te overtuigen en ging met 1–0 de rust in. Na de gelijkmaker van Jeffrey Kuiper, speelde de Haagse ploeg de mannen uit Oud Beijerland, al voor de derde keer in de finale, van de mat door treffers van Jacky Doorschot (2x), aanvoerder Rogier Beld (2x) en Phil Altimari: 1-6.

Multicult – ZVV Den Haag

Op het andere veld speelden de Haagse verenigingen Multicult en ZVV Den Haag tegen elkaar. Deze twee teams speelden in de competitie al tegen elkaar. In sporthal Campus (voor beide ploegen de thuisbasis) won Multicult in het begin van dit seizoen met 5–4 en afgelopen januari kwamen de ploegen niet verder dan een 6-6 gelijkspel. Het team van aanvoerder Ali Boussaboun was licht favoriet.

ZVV Den Haag kreeg tijdens de warming-up een tegenslag te verwerken omdat doelman Maria Luthmarnich verkeerd neerkwam en niet meer aan het duel kon beginnen. ZVV Den Haag opende al in de eerste minuut, via doelpuntmaker Mo Ouarraki (0–1). Binnen enkele minuten maakte oud-prof Ali Boussaboun de gelijkmaker (1–1). Via een doelpunt van Morad Chakli ging de ploeg van de coaches René Havermans en Steven Poeran met 1–2 de rust in.

Na de doelwisseling vielen de doelpunten als rijpe appels van de boom. Via doelpunten van Ronaldo Minta en Soeredj Angoelal kwam ZVV Den Haag op een 1–4 voorsprong. Vlak daarna maakte de Multicult-doelman hands net buiten zijn zesmetergebied en toonde arbiter Marcel Wandel de rode kaart en moest Bilal Lamaiz vroegtijdig het veld verlaten en zich laten vervangen door een veldspeler.

In de overtalsituatie profiteerde ZVV Den Haag en scoorde binnen één minuut via Soeredj Angoelal (1-5). Het Multicult van coach Barri GüÇlü kwam terug door een treffer van Mo Achalhi (2-5).
Daarna scoorden Ronaldo Minta en Ali Boussaboun en kwam de stand op 3–6 in het voordeel van ZVV den Haag, dat daarmee de beker voor zich opeiste.

© Haaglanden Voetbal

 

   

Zoeken

Back to Top