Zaalvoetbal: sv Honselersdijk pakt eerste punt dit seizoen in uitwedstrijd

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Zaalvoetbal: sv Honselersdijk pakt eerste punt dit seizoen in uitwedstrijd 190

In de zevende uitwedstrijd is sv Honselersdijk er eindelijk in geslaagd om een punt over te houden in een wedstrijd op vreemde bodem. De Westlandse ploeg was zelfs dichtbij een zege, maar uiteindelijk werd er met 4-4 afgesloten.

sv Honselersdijk speelde in Hoorn tegen het tweede team van Hovocubo, het standaardteam van de Noord-Hollanders is momenteel de lijstaanvoerder in de Eredivisie. De Hoornse ploeg staat in punten gelijk in de eerste divisie met sv Honselersdijk. Jammer was dat de Westlanders de wedstrijd te slap begonnen en halverwege tegen een 2-0 achterstand aan moesten kijken.

Orde

In de rust wist coach Naim el Yousfi de mannen tot de orde te roepen en de tweede helft was er een ander sv Honselersdijk te zien. Overigens kon het niet voorkomen dat invaller keeper Joost de Kiewit voor de derde maal gepasseerd werd. Maar hierna zette het andere Oranje de wedstrijd binnen vijf minuten op zijn kop. Kenan Koseoglu (foto) en Othman El Hammouchi scoorden beiden tweemaal en sv Honselersdijk kwam op een 3-4 voorsprong. Hovocubo ruilde hierop de keeper in voor een extra veldspeler, waardoor het Hoornse doel bij balverlies onbezet was. De momenten kwamen er voor de Dijkse ploeg, maar het wist vanaf afstand enkele malen niet het lege Hovocubo-doel te raken.

Variant

De 3-5 viel dus niet en Hovocubo had succes met de tactische variant: 4-4. In de nog resterende minuten waren er nog grote kansen voor beide teams, maar onder meer de uitblinkende Joos de Kiewit liet zich in het doel niet meer passeren. Coach Naim el Yousfi was tevreden met het ene punt maar gaf ook aan, met het zware programma de komende wedstrijden, dat drie punten wel heel welkom waren geweest. Aanstaande vrijdag komt lijstaanvoerder White Stones op bezoek. De ploeg uit Egmond aan zee is aan een goede serie bezig en het zal voor sv Honselersdijk heel lastig worden om de ongeslagen thuisstatus in handen te houden. Om 20.30 uur wordt er afgetrapt in de Honselse Sosefhal.

© Haaglanden Voetbal

  

Zoeken

Back to Top