Zaalvoetbal: sv Honselersdijk weer sterk in eigen huis

Nieuws, Voetbalnieuws Geen reacties op Zaalvoetbal: sv Honselersdijk weer sterk in eigen huis 358

Ook in de vierde thuiswedstrijd wist sv Honselersdijk opnieuw de drie punten in eigen huis te houden. Met een goede (ondertussen in thuiswedstrijden zelfs regelmatige) 6-3 overwinning op AC Kingdom uit Amsterdam, houdt de ploeg van coach Yuri van der Smitte de aansluiting bij de top van de Eerste Divisie A.

Honselersdijk, dat door verkeersproblemen vanuit de hoofdstad voor AC Kingdom een kwartier later aan de wedstrijd begon, kwam weer sterk uit de startblokken en pakte met verzorgd voetbal en een hoog tempo direct het initiatief. Het duurde aan de kant van de Dijkse ploeg af en toe alleen te lang om het balbezit tot kans om te zetten. AC Kingdom, dat door een moment van onoplettendheid in de defensie van sv Honselersdijk, kwam uit een afstandsschot tot scoren: 0-1. AC Kingdom, dat terugviel op individuele acties en counters uit een verdedigende stelling, maakte het het andere oranje daarna lang moeilijk, waarbij ook een groot aantal kansen door sv Honselersdijk zelf niet werd afgerond. Toch was het Né-shawn Morris die uit een scherp uitgevoerde counter de 1-1 aantekende met een mooi geplaatst schot in de verre hoek.

Heel lang kon sv Honselersdijk niet van de gelijkmaker genieten, want een nagenoeg identieke situatie maakte dat doelman Rowdy Jansen voor de tweede keer van afstand werd gepasseerd: 1-2. Toch was dit achteraf de ommekeer in de wedstrijd, want vanaf dat moment kroop de thuisploeg echt uit de schulp en schakelde een tandje bij. Een flinke dosis pech, paal, lat en de keeper van de Amsterdammers stonden een gelijkmaker voor de rust nog in de weg, maar de pauze zou uiteindelijk enkel uitstel van executie betekenen voor AC Kingdom.

Overwicht

In de tweede helft trok de ploeg van coach Yuri van der Smitte door waar het in het eerste bedrijf was geëindigd. Aanval na aanval zorgde voor veel gevaarlijke momenten voor het doel van de Amsterdammers. Al snel wist de thuisploeg het overwicht in doelpunten om te zetten. Kenan Koseoglu scoorde met een vlammend schot de gelijkmaker, waarna de Né-shawn Morris-show kon beginnen. In een tijdsbestek van enkele minuten wist Né-shawn samen met die andere balvirtuoos van sv Honselersdijk, Amin Marhoub, de wedstrijd op zijn kop te zetten en van 2-2 de voorsprong uit te bouwen naar 6-2. Vermoeidheid en onnauwkeurigheid in de afronding behoedde AC Kingdom voor een (misschien wel terechte) grotere nederlaag, want vanaf dat moment miste sv Honselersdijk nog een handvol opgelegde kansen. Een onnodige tegentreffer uit een counter zorgde voor een 6-3 eindstand en een zeer vermakelijke wedstrijd voor het publiek. Né-Shawn Morris zorgde dus voor een hoofdrol door vier treffers voor zijn rekening te nemen

Thuisduel

Op 24 november speelt sv Honselersdijk haar volgende thuiswedstrijd tegen directe concurrent Het Vennewater, maar eerst aanstaande vrijdag de uitwedstrijd bij en in Urk! Hopelijk zal de Dijkse ploeg dan eens afrekenen met het uitsyndroom. Waar alle vier de thuiswedstrijden gewonnen werden, werd er in drie uitbeurten nog geen punt binnengehaald.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top