Zaterdag 1A: Forum Sport straft slordig spel FC Aalsmeer genadeloos af

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zaterdag 1A: Forum Sport straft slordig spel FC Aalsmeer genadeloos af 498

Het was zaterdag alweer de achtste ronde van de competitie en dat betekende ook dat deze ronde beslist zou worden wie de eerste periodekampioen zou worden in de 1e klasse A. Er waren drie kanshebbers: Sportlust’46, ARC en de tegenstander van Forum Sport, FC Aalsmeer.

Tekst: Jean Nederlof | Foto’s: Hans van der Valk

Nu had Aalsmeer het niet in eigen hand. Het was afhankelijk van de resultaten van de beide andere ploegen die, op papier, lastige uitwedstrijden hadden tegen Volendam en WV/HEDW. Forum sport op haar beurt wilde weer wat laten zien aan de eigen supporters. De nederlaag uit tegen WV/HEDW was ongelukkig en ook vorige week werd in de beker verloren van RKAVV. Beide ploegen gingen dus spelen voor de volle winst. Op een winderig Sportpark ’t Loo hoopten de driehonderd bezoekers op een spannende, aantrekkelijke pot.

FC Aalsmeer startte fanatiek en zette vanaf de eerste minuut Forum Sport onder druk. Bij het uitverdedigen van Forum Sport in de vierde minuut was er een foute pass die onderschept werd door de Aalsmeer-voorwaartsen. De snelle rechterspits Sander Aznar Martinez kon alleen op doelman Jurrian Jouvenaar afgaan, maar werd op het allerlaatste moment nog professioneel gehinderd door Gino Lauwers. Kans verloren. FC Aalsmeer zette aan en met snel aanvalsspel werd de Voorburgse verdediging onder druk gezet. Er werd stevig verdedigd door de Forum Sporters en als de bal veroverd was, was het vooral Gino Lauwers die vaak de lange bal speelde.

Maar wel zó nauwkeurig dat de Forum Sport-spitsen gelijk aan de bak konden. Het was na één van die zuivere lange ballen dat de Aalsmeer-defensie blunderde. Marc du Chatinier veroverde de bal, speelde zich vrij en schoot beheerst in: 1-0. Zes minuten later opnieuw een slordige breedtepass achterin bij Aalsmeer. Nu was het de goed spelende Chadion Melfor die de bal onderschepte, twee man uitspeelde en netjes afrondde: 2-0. De voorsprong deed Forum Sport goed. Er werd goed gecombineerd en nu was het FC Aalsmeer, dat echt moest oppassen voor de aanvalsgolven van Forum Sport. Met een beetje geluk had de voorsprong nog voor rust kunnen worden uitgebouwd, maar goede acties van Gino Lauwers (hard schot) en Chadion Melfor (na solo schot over) werden niet omgezet in een doelpunt.

In de tweede helft was het vooral een tactisch steekspel tussen beide trainers. Bij FC Aalsmeer had trainer Cor van Garderen opdracht gegeven om, met de wind in de rug, meer druk te zetten. Eén van de centrale verdedigers schoof steeds in en zodoende was er steeds een vrijstaande man op het middenveld. Risico was wel, dat FC Aalsmeer achterin vaak met drie man kwam te spelen en dat was natuurlijk een uitdaging voor de drie snelle en behendige spitsen van Forum Sport. Het spel werd er niet mooier op, maar de spanning vergoedde veel. Forum Sport-trainer Bas Steffens vertrouwde op zijn defensie en zag dat het centrale duo, Gino Lauwers en Ian Baggerman, stond als een huis. Nagenoeg geen problemen achterin, waarbij ook de beide vleugelverdedigers Gijs Hebing en Timo Ploemen een prima wedstrijd speelden.

Toch ook een tactische wissel aan Forum Sport kant. Spits Marc du Chatinier (een echte kilometervreter) en Joshua Steenvoorden (de nummer tien met een dodelijk schot) wisselden van positie. En dat bracht weer meer balans in het elftal van Forum Sport. Er werd met zeer veel inzet en concentratie door Forum Sport gespeeld. FC Aalsmeer probeerde van alles, maar de goede defensie van Forum Sport gaf geen krimp. Ook bleek opnieuw dat een harde wind in de rug niet altijd gunstig is. Ballen komen vaak niet aan. In de 74e minuut een dot van een kans voor de bezoekers. De actie van Berry Kramer betekende bijna de aansluittreffer, maar keeper Jurrian Jouvenaar verhinderde dat. Dan is er bij Forum Sport nog altijd Joshua Steenvoorden. In de 81e minuut werd hij aangespeeld door aanvoerder Nychel L’Ami. Hij nam de bal goed aan en schoot vanaf ruim dertig meter de bal snoeihard binnen. ,,Een typische Joshua-goal” werd er al gezegd aan de kant van het veld: 3-0. Het duel zat erop en in de laatste tien minuten gebeurde er niet echt veel meer. Forum Sport genoot van de ruime voorsprong en speelde de wedstrijd soeverein uit. Met deze overwinning speelt Forum Sport zich naar vijftien punten uit acht wedstrijden. Een keurige plek in de subtop: vijfde plaats met slechts één punt achterstand op de nummers drie en vier. Periode kampioen werd Sportlust’46, dat uit bij Volendam won.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top