Zaterdag 1A: Vitesse Delft pakt op valreep nog punt tegen CSW

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zaterdag 1A: Vitesse Delft pakt op valreep nog punt tegen CSW 365

Vitesse behaalde eindelijk weer eens een punt. In een wedstrijd die vanwege de stand eigenlijk gewonnen had moeten worden, maakte het pas in de blessuretijd de gelijkmaker. Eigenlijk dus weer teleurstellend resultaat, maar gezien de late gelijkmaker alsnog een gewonnen punt: 1-1.

Tekst: Dick Laros | Foto’s: Rob Römer

Wellicht is het de opmaat voor herstel en een goede reeks. De wedstrijd werd vanwege de gesteldheid van het hoofdveld gespeeld op het kunstgras. Voor CSW bekend terrein, want dat speelt al haar thuiswedstrijden op kunstgras. Vitesse startte best geïnspireerd en goed. Niet dat het ‘de sterren van de hemel’ speelde, maar er gebeurde ‘iets’. Het kreeg ook een aantal kansen in die beginfase, maar zoals zo vaak dit seizoen scoorde CSW de eerste treffer en dat was er weer één met een vraagteken. Bij een corner was de aanvoerder van CSW ‘vervelend’ voor de neus van doelman Justin van Look. Dat mag, maar je mag daarbij niet je handen en lichaam als stootkussen gebruiken en dat gebeurde wel. De thuisploeg liep dus weer eens snel ‘achter de feiten aan’.

Vitesse Delft leek onder de indruk, want gelijk was het vertrouwen van de beginfase ook weer wat weg en ook het ‘echte vuur’ in het spel. Daar waar het in de beginfase dus nog mogelijkheden creëerde, was dat in de rest van de eerste helft niet meer zo. CSW echter was wel dreigend zonder ook echte kansen te krijgen. De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste. Het ‘echte vuur’ bij Vitesse Delft laaide pas weer op in de eindfase toen er ‘alles of niets’ gespeeld werd met aanvallende wissels en Dion de Lijser in de spits. Vitesse Delft trachtte uit alle macht dus de bakens te verzetten, CSW ving dat op en hield veel mannen achter de bal om vervolgens snel te counteren. De wedstrijd leek beslist te worden door het doelpunt uit de beginfase en dat zou heel zuur geweest zijn voor de gastheren, gezien de wijze waarop de treffer was gemaakt. Vitesse Delft kreeg echter toch war het recht op had in die eindfase, namelijk de gelijkmaker en dat gaf zichtbaar grote vreugde in het team.

In de vijfde minuut een prachtige steekbal op de diepgaande René de Graaff. Hij leek alleen op de doelman van CSW af te gaan, maar op het laatste moment ‘stroopte’ de bal, waardoor hij hem niet mee en onder controle kreeg en de doelman kon redden. Met een prachtige lichaamsbeweging zette Maarten Boek op links in de achtste minuut twee tegenstanders ‘in de wind’ en gaf een mooie voorzet naar de tweede paal waar de vrijstaande Roland Kranendonk echter te slap inkopte, zodat de doelman de bal kon pakken. In de daarop volgende aanval van CSW lag de bal bijna in het doel van Vitesse Delft. Een vrije trap van rechts belandde ‘zo maar’ op het hoofd van een geheel vrijstaande speler, maar doelman Justin van Look redde.

In de zeventiende minuut de eerder aangegeven indraaiende corner en de met ‘de ellebogen’ werkende speler van CSW met gevolg dat de bal eigenlijk door doelman Justin van Look zelf in het doel geslagen/gestompt werd: 0-1. Een tegenvaller voor de ploeg van trainer Peter Klomp. Halverwege de eerste helft nog een kans voor de bezoekers. Weer uit een corner, weer een met ‘de ellebogen’ werkende speler van CSW voor de neus van de Vitesse-doelman. Nu kon een vrijstaande speler inkoppen, maar opluchting van de Delftse bank ging de bal naast. Na deze leuke eerste fase luwde het echte vuur wat bij de thuisploeg. Het spel stokte en het creëerde ook geen kansen meer. CSW kreeg vlak voor rust nog wel een kans. Toeval of niet, maar weer een kans gecreëerd door de reeds eerder gememoreerde manier van ‘klooien’ bij een corner. Ook deze maal echter werd de bal over gekopt.

Vitesse begon ook weer energiek aan de tweede helft. In de 50e minuut kreeg het links even buiten het strafschopgebied een vrije trap die door Jevon Blijd echter voorlangs werd geschoten. CSW antwoordde met een individuele actie over links met een voorzet die weer over werd gekopt. Ook nu weer een fase in de wedstrijd zonder noemenswaardige hoogtepunten. Pas weer in de 70e minuut gevaar voor het doel van CSW. Een prachtige steekbal van Maarten Boek bereikte de diepgaande René de Graaff, die de uitkomende doelman uitkapte, daardoor naar de zijkant uitweek, weer naar binnen kwam en de goalie weer uitspeelde, maar zijn schot gekeerd zag worden door een op de doellijn staande speler.

Vitesse Delft wisselde aanvallend en kreeg ineens weer ‘de vlam in de pijp’. Weer een kans voor René de Graaff in de 73e minuut, maar nu stompte de keeper zijn afstandsschot stijlvol weg. Een mooie combinatie tussen Kevin Soares en Maarten Boek over links een kwartier voor tijd werd besloten met een daverend schot door Soares, maar ook nu tikte de keeper de bal over de lat. CSW stond nu massaal achter de bal en deed eigenlijk niets anders meer dan de bal naar voren rammen. Nog een kans voor Vitesse in de 87e minuut. Een doorkopbal werd door Dion Rosbergen keihard laag ingeschoten, maar een met gevaar voor eigen leven voor de bal duikende speler van CWS blokte de bal alsnog. Het leek niet meer te lukken voor Vitesse tot in de 91e minuut. In een scrimmage-achtige situatie bleef de bal nog steeds ‘los’ waarna René de Graaff de bal uiteindelijk binnen kon glijden: 1-1. Een eindstand dus voor Vitesse Delft om eigenlijk blij en niet blij mee te zijn. Bij de thuisploeg mocht de 15-jarige B-junior Benjamin Lubanzadio van trainer Klomp zijn debuut maken

© Haaglanden Voetbal

   

Zoeken

Back to Top