Zaterdag 1A: Westlandia en Te Werve komen met gelijkspel niet verder

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zaterdag 1A: Westlandia en Te Werve komen met gelijkspel niet verder 617

Op sportpark ‘De Hoge Bomen’ ontmoette Westlandia in de kelder van 1A het Rijswijkse Te Werve. Beide ploegen hadden aan de zeven gespeelde wedstrijden zes punten overgehouden. Een elfde en twaalfde plaats was dan ook het gevolg van de tot nog toe lage productie. Een gelijkspel lag in de lijn van de verwachtingen.

En een gelijkspel werd het. In de rust prijkte op het schitterende scorebord dat de thuisspelende vereniging rijk is, een 0-0 stand. In het eerste bedrijf gaf Te Werve de toon aan, maar verzuimde te scoren. Halverwege de wedstrijd kreeg Ismael Blackshaw een mogelijkheid aangeboden. Zijn schot ging voorlangs het doel van keeper Rowdy Janssen zonder dat een medespeler aan de bal kon komen. Een poging van Otmane Mouhyleddine om de score open te breken verdween ruimschoots over het heiligdom van doelman Janssen.

De wedstrijd was een halfuur op gang toen de gevaarlijkste speler van de bezoekers, Ismael Blackshaw, zijn inzet op de vuisten van de Westlandse goalie zag belanden. Met nog vijf minuten in de eerste helft te spelen moest aanvoerder Zakarya Faloun (Te Werve) zich wegens een blessure laten vervangen door Farid Overman. Geraldo Reijntjes nam de aanvoerdersband over van Faloun. De formatie van trainer Theo Verbeek – die zijn honderdste wedstrijd voor de zaterdaghoofdmacht van Westlandia coachte – hield zich hoofdzakelijk met verdedigen bezig. Toch was in de blessuretijd Hamza el Yddri heel dicht bij de 1-0. Zijn boogbal over doelman Kristian Stilting ging een metertje naast het aluminiumframe van het Rijswijkse doel.

Al in de eerste minuut na de doelwisseling kwam Ismael Blackshaw alleen voor doelman Janssen te staan. Hij zag echter zijn schot afketsen op de voeten van de goalie. Drie minuten later liet Stefan Bron namens de thuisploeg een kans liggen om op voorsprong te komen. Even later was het aan de andere kant wel raak. Ismael Blackshaw beloonde zich met zijn ijverige optreden door de score open te breken: 0-1. Op dat moment kantelde ook de wedstrijd. Westlandia dwong de ploeg van trainer Huib van Oostrom Soede in de verdediging. Met een paar wissels aan Westlandse kant, waaronder Ricoberto Luijando, die al een wedstrijd in het tweede team van de bewoners van sportpark ‘De Hoge Bomen’ achter de rug had, werd er meer tempo in de wedstrijd gebracht.

Met nog dertien minuten op de klok werd het aandringen van de groen-hemden beloond door Hamza el Yddri: 1-1. Hiermede zette Yddri voor Westlandia het negende doelpunt in deze voetbaljaargang op zijn naam. Een score, die in 1A in negatieve zin als de laagste van de veertien verenigingen te boek staat. Westlandia hield Te Werve in de tang, maar het werd in de slotfase toch nog even billenknijpen toen een mogelijkheid door invaller Farid Overman niet werd verzilverd. Met de 1-1 eindstand schieten beide ploegen niets op. Door het gelijke spel van Vitesse Delft in en tegen Marken veranderde er in de staart van 1A niets. Westlandia gaat volgende week proberen om in de uitwedstrijd tegen CSW de punten aan zich te binden. Te Werve ontvangt Volendam.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top