Zaterdag 2C: Gestopte penalty schudt SVC’08 wakker

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zaterdag 2C: Gestopte penalty schudt SVC’08 wakker 385

Het verschil op de ranglijst tussen RCL en SVC’08 voorafgaande aan de wedstrijd was drie punten in het voordeel van de Leiderdorpers. Voor SVC’08 was het dus zaak de drie punten op het Oostersportpark te houden om aansluiting met de subtop te behouden.

  |  Foto’s: Frans de Best

In de eerste vijftien minuten van de wedstrijd leek het er totaal niet op dat dit zou gaan lukken. RCL was de bovenliggende partij en had in de veertiende minuut op voorsprong moeten komen toen Thom Wijnalda een penalty mochten nemen. Keeper Joey Vos behoedde echter met een schitterende redding SVC’08 voor een achterstand en vanaf dat moment kwam de wedstrijd in evenwicht en bleek SVC’08 het meest doeltreffend.

Wedstrijden tussen SVC’08 en RCL staan door de jaren heen altijd bol van de spanning. De ploegen ontlopen elkaar nauwelijks iets en spelen beide voor de winst. RCL begon overtuigend, het combineerde vlotjes en al in de vijfde minuut ontsnapte SVC’08 aan een achterstand. Het middenveld van SVC’08, dat vorige week tegen TAC’90 zo goed functioneerde, haperde en kreeg geen vat op het spel van RCL. In de veertiende minuut sloeg verdediger Patrick Bos bij een corner in een reflex de bal met de hand boven zijn hoofd weg en scheidsrechter Van Lith kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Thom Wijnalda zette zich achter de bal en schoot hard in, maar doelman Joey Vos ging naar de goede hoek en stopte de penalty. Vanaf dit moment leek SVC’08 wakker. Het kwam wat beter in de wedstrijd en de eerste kansen kondigden zich aan. Mike de Niet was tweemaal dicht bij een treffer en in de zevenendertigste minuut was het raak. Een RCL-verdediger miste de bal volkomen en Mike de Niet mocht vrij voor keeper Bontje uithalen voor de 1-0. Deze stand werd tot de rust gehandhaafd.

Na rust mocht een offensief van RCL worden verwacht, maar in de negenenveertigste minuut kreeg RCL een domper te verwerken die het niet meer te boven kwam. Thomas Hughes werd in het strafschopgebied ten val gebracht en nu mocht SVC’08 een penalty nemen. Jerry Plat deed dit een stuk beter dan zijn RCL-collega en schoot de bal hard achter de RCL-goalie: 2-0.

Bij RCL dat zich het begin van de tweede helft heel anders zal hebben voorgesteld was het geloof uit de ploeg. De opbouw stokte en de aanvallen waren zonder gevaar. Zodat de SVC’08 achterhoede gemakkelijk overeind bleef. SVC’08 verzuimde de wedstrijd helemaal in het slot te gooien al kreeg het daartoe genoeg mogelijkheden. Maar uiteindelijk was het Fabian Toet die de 3-0 eindstand op het scorebord bracht. Over negentig minuten een zeer terechte overwinning voor SVC’08 al mag het haar keeper wel dankbaar zijn dat hij bij een 0-0 stand een goed ingeschoten penalty wist te stoppen, anders had het er weleens heel anders hebben kunnen uitzien.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top