Zaterdag 2C: HVC’0 schenkt staartclub CVC Reeuwijk kostbaar punt

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zaterdag 2C: HVC’0 schenkt staartclub CVC Reeuwijk kostbaar punt 522

Trainer Henk de Zeeuw (foto) kennende zal hij na afloop wel flink gebaald hebben van de manier waarop HVC’10 twee punten cadeau deed aan staartploeg RVC Reeuwijk. De Hoekenaren moesten in de uitwedstrijd overigens aantreden zonder de geschorste spelmaker Leroy Smits en de op de training geblesseerd geraakte topschutter (acht treffers) Jurgen Warbout. Dat bleken zaterdag twee belangrijke en feitelijk onmisbare pionnen in de equipe van De Zeeuw te zijn. Ze deden zich overigens te goed aan een fris en fruitig biertje op het zonneterras van de thuisclub.

Plaatsvervanger in de spits, Daryl Semil kreeg al na tachtig seconden een grote kans en na acht minuten (op aangeven van Mitchell Bouwhuis) opnieuw. Beide keren kon hij niet afwerken zoals van een centrumspits wordt verwacht. De verder niet groots keepende Rob Verwaal was hem beide keren de baas. HVC’10 was het eerste half uur heer en meester. CVC Reeuwijk besloot HVC’10 namelijk met slechts anderhalve spits te willen bestrijden en alles aan de voorkant te laten oplossen door de jonge Tommy Verwaal. Maar die ontpopte zich gaandeweg de wedstrijd tot een echte Tom Verwaal. Hij was voortdurend gevaarlijk en hij maakte zeven minuten voor rust ook gelijk, toen hij op rechts helemaal vrijgelaten na weer zo’n lange trap kundig doelman Poortman in de verre hoek het nakijken gaf.

Geluk

Het was echter de gelijkmaker, want in de achttiendee minuut had Mitchell Bouwhuis na een verre pass van Jeffrey van den Bos de 0-1 achter Rob Verwaal geschoten, al had hij daarbij geluk dat de op de paal geschoten bal via de rug van de doelman in het net belandde. Ook van Bouwhuis was het de achtste treffer van het seizoen. Toch ging HVC’10 met een voorsprong rusten, want Jorno Reurink slalomde weer eens onnavolgbaar door de defensie van Reeuwijk en knalde hoog boven Rob Verwaal de 1-2 binnen. Maar Reurink is nog steeds niet 100 % fit en moest in de pauze op het veld blijven om zijn spieren warm te houden.

Sportief

De eerste tien minuten na rust gebeurde er helemaal niets. In de 55e minuut werd Semil in het strafschopgebied vastgehouden, maar de overigens voortreffelijk leidende arbiter Ebink liet doorspelen. De relaxt leidende scheidsrechter had ook geen enkele gele kaart nodig en dat mag ook wel eens gezegd worden na een aantal optredens van met kaarten goochelende collega’s. Daarnaast speelden de spelers van beide teams het spel heel sportief.

Mis

In de zestigste miuuut ging het ineens volledig mis voor HVC’10. Bij een ongelukkige actie op het middenveld raakte Jeffrey van den Bos aan het bovenbeen geblesseerd. Voordat hij vervangen was, had CVC Reeuwijk gebruik gemaakt van de desorganisatie in de verdediging. Tom Verwaal (wie anders?) legde de bal panklaar voor de opkomende Axel Koopman die eenvoudig kon binnentikken langs Poortman.

Dolgelukkig

Reeuwijk was dolgelukkig met een eventueel gelijkspel en trok zich weer massaal terug. De Zeeuw bracht Rico Sterrenberg voor Van den Bos. Junior Sterrenberg ging op rechts spelen en bleek er zin in te hebben. Hij was veel te snel voor de lange en trage Arthur Hey, maar zijn voorzetten waren óf net iets te onzuiver (of te hard) óf werden niet benut door de Hoekse voorwaartsen. Daar ligt toch wel de achilleshiel van de Hoekse ploeg. Ook voor het komende seizoen heeft HVC’10 behoefte aan een simpel scorende spits, maar voorlopig heeft zich nog niemand aan de Rondgang gemeld. Er ligt dan wel geen tas met goudstukken te wachten, je wordt wel lid van een leuke club.

Gangmaker

Ook Robin van den Bos kwam nog in het veld voor Daryl Semil, maar hij kon weinig indruk maken. Dat deed in die slotfase wel centrumverdediger Steve Escalona die steeds mee naar voren trok. De Arubaanse speler die beloofd heeft in De Hoek te zullen blijven, wordt steeds meer de gangmaker bij HVC’10. Andere uitblinker aan Hoekse kant was Daniël Storm, die gedurende de wedstrijd op drie verschillende plaatsen moest spelen en dat feilloos deed. De jonge speler uit ’s-Gravenzande zal zich toch eens achter het oor moeten krabben over de vraag of hij volgend jaar een vrijwel zekere basisplaats bij HVC’10 zal willen inruilen voor een plaats in een elftal met vrienden bij de FC ’s-Gravenzande. Daar heb je na een paar wedstrijden gauw genoeg van.

Nachtkaars

Met het 2-2 gelijkspel verspeelde de Hoekse ploeg ook een mooie kans op de derde periodetitel. Waren  de laatste vijf wedstrijden gewonnen, dan was die namelijk binnen geweest. Nu dreigt het seizoen toch als een nachtkaars uit te gaan. Ja, die 28e april is er natuurlijk nog waarop de 2e periodetitel kan worden veroverd bij het uitspelen van het gestaakte restant tegen Docos. Maar zonder Michael van den Bos (destijds uit het veld gestuurd) Jorno Reurink (toen geblesseerd vervangen) en Jurgen Warbout (nu geblesseerd) zal dat geen eenvoudige klus zijn.

En dan is voetbal ook nog eens een gek spel: want in blessuretijd had Tommie (inmiddels Tom) Verwaal zich nog onsterfelijk kunnen maken in het Groene Hart. Hij knalde via een vijandig been nog bijna de 3-2 achter Adam Poortman. Maar zelfs de meest fanatieke Reeuwijkse supporter zou dat toch ook onverdiend hebben genoemd.

© Haaglanden Voetbal

   

   

 

Zoeken

Back to Top