Zaterdag 3e klasse: Die Haghe kampioen, SEV doet goede zaken in degradatiestrijd

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zaterdag 3e klasse: Die Haghe kampioen, SEV doet goede zaken in degradatiestrijd 1170

In 3A moest BSC’68 de tweede plaats af staan aan Nieuwkoop. De formatie uit Benthuizen verloor de onderlinge confrontatie. Die Haghe versloeg Quick Steps en kon het kampioenschap gaan vieren. Ook bij SEV was er vreugde. De in degradatienood verkerende Leidschendammers wonnen van MVV’27.


Foto’s: Fred Reuling, Dick Hartman, Hein Kerklaan & Franca Dobbe

3e klasse A

BSC’68 verloor in de strijd om de tweede plaats de confrontatie met Nieuwkoop. Na een 0-0 ruststand nam Nieuwkoop na de thee de leiding. BSC’68 wist de stand nog wel gelijk te trekken door een afstandsschot van Falco Henzen van een meter of twintig. Tien minuten voor zette Nieuwkoop de winnende treffer op het bord. Nieuwkoop neemt nu de tweede plaats in met een punt voorsprong op BSC’68 en CVC Reeuwijk. Lugdunum werd kampioen na een overwinning op LSVV’70.

3e klasse B

Bij Die Haghe kon de kampioensvlag in top na een 3-1 overwinning op Quick Steps. Op Ockenburgh kwam Die Haghe in de eerste helft op een 2-0 voorsprong. Beide treffers kwamen op naam van Arnout Ooijevaar. Al snel in de tweede helft was Ooijevaar opnieuw trefzeker en kon Die Haghe het kampioenschap al ruiken. Quick Steps kwam in de 64e minuut nog wel terug tot 3-1, maar verder kwamen de bezoekers niet zodat het feest bij Die Haghe kon beginnen. (Foto’s onder: Fred Reuling)

SEV boekte een belangrijke zege op MVV’27 en staat nu niet meer op een rechtstreekse degradatieplaats. De Leidschendammers kwamen in de negentiende minuut op een voorsprong na een treffer van Jasper Koning. Een strafschop van Roel Nooteboom na dik een half uur spelen bracht de stand weer in evenwicht. In de tweede helft trok SEV de winst naar zich toe. Paul Jansen trof na een uur spelen doel.

Problemen

sv Loosduinen en GDA kwamen in de derby op Sportpark Madestein niet tot scoren. In een matte wedstrijd bleef de stand na negentig minuten 0-0. GDA was de gehele wedstrijd de ploeg met het meeste balbezit, zonder echte grote kansen te krijgen. De eerste kans was voor de Loosduiners, maar Kevin Baptiste en Damian van der Horst konden niet profiteren van slecht uitverdedigen van doelman Sander van der Toorn. De beste mogelijkheid voor de Roodwitten was halverwege voor Marcel Pronk, die naast schoot. (Foto’s onder: Dick Hartman)

Na de thee hetzelfde spelbeeld. Een aanvallend GDA en een verdedigend sv Loosduinen, met in de achterhoede vooral een hoofdrol voor Sam van Poorten en doelman Pieter Blanken. Lopende tweede helft kwamen de Loosduiners onder de druk vandaan. De snelle Christiaan Verbree was een aantal malen dichtbij de openingstreffer. In de slotfase was ook Fransesco Fens dicht bij een GDA-treffer, maar zijn bal ging voorlangs en aan de overzijde redde doelman Van der Toorn nog op inzetten van Jeroen Rampaart en invaller Joey Teuling.

Gemak

Schipluiden versloeg met opvallend gemak KMD. Chris van Beurden opende na dik een kwartier de score waarna nog voor rust treffers van Marcus Post en Sjoerd Boks volgden (3-0). In de tweede helft werd niet meer gescoord. (Foto’s onder: Hein Kerklaan)

Verburch won met groot verschil van streekgenoot en concurrent Naaldwijk. Naaldwijk nam op de Hoge Bomen nog wel de leiding door een treffer van Michiel van de Berg, maar werd in de tweede helft volledig overlopen door de bezoekers. Melvin van der Zeijden, Sven Verbeek (3x) en Jordy Zwinkels schoten Verburch naar een 1-5 overwinning.

Brutaal

Hekkensluiter sv Houtwijk nam voor rust brutaal een voorsprong tegen Maasdijk. Jordy Gout schoot in de rebound de 0-1 binnen. Na de thee stelde Maasdijk een orde op zaken na een rode kaart voor doelpuntenmaker Gout. Daarna moesten de Hagenaars met negen man verder omdat er nog een rode kaart viel. Hans Bergwerf en Boyd Rijnenberg bogen de achterstand om in een overwinning voor de Westlanders. sv Houtwijk kan degradatie bijna niet meer ontlopen. VELO won het uitduel bij Ariston’80. De Wateringse club nam in de eerste helft een 0-2 voorsprong door treffers van Mick van Elswijk en Lars van der Krogt. Na een tegentreffer van Bob Dijkhuizen ging VELO rusten met een 1-3 stand. Op slag van rust benutte Mick van Elswijk een strafschop. In de tweede helft kwam de zege niet meer in gevaar. Dennis van Nieuwkerk nam de 1-4 voor zijn rekening. Ariston’80 had het laatste woord. In de extra tijd werd de eindstand op 2-4 bepaald.

3e klasse C

DSVP kwam tegen DWO al na twee minuten aan de leiding door een doelpunt van Jim Jense. Lang duurde de Pijnackerse vreugde niet. Joep Roovers bracht de stand weer in evenwicht. DSVP ging op zoek naar méér, maar kreeg – kort voor de rust – een zware domper te verwerken. Na een handsbal van één van de verdedigers wees scheidsrechter Opdam naar de stip. Delano Plomp maakte vanaf elf meter geen fout, zodat DWO met een 1-2 voorsprong naar de thee kon. (Foto’s onder: Franca Dobbe)

Na de hervatting ging DSVP op jacht naar de gelijkmaker, maar kwam DWO door een kopbal van Joep Roovers op 1-3. Een listige boogbal van Nick Jense zette de formatie van John de Letter nog wel op 2-3, maar daarmee was de koek op voor DSVP dat het duel met tien man eindigde. Middenvelder Bas van de Meide kreeg tweemaal geel en kon dus met rood vertrekken.

© Haaglanden Voetbal

(Klik HIER voor meer foto’s van DSVP-DWO)

Zoeken

Back to Top