Zaterdag 4e klasse: Blauw Zwart houdt zicht op titel, Duindorp SV dicht bij titel

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zaterdag 4e klasse: Blauw Zwart houdt zicht op titel, Duindorp SV dicht bij titel 774

In 4A won Blauw Zwart met ruime marge van KSD Marine. Een noodzakelijke zege voor de titelkandidaat omdat naaste belagers Van Nispen en Oegstgeest ook eenvoudige zeges boekten. Duindorp SV verspeelde punten aan sv Erasmus, maar zag RAS ook niet veder komen dan een gelijkspel. MSV’71 behaalde een monsteroverwinning op Wanica Star.

4e klasse A

Wassenaar en sv Oosterheem gingen beide flink over de knie bij topploegen Oegstgeest en Van Nipsen. sv Oosterheem had weinig in te brengen tegen de koploper. Van Nispen liep eenvoudig weg naar een 0-8 voorsprong door onder andere drie treffers van Jon-Joost Cornelissens voordat de ploeg van trainer Fred van Dokkum een tegentreffer kon produceren. Danny Wenink was aan de zijde van Oegstgeest de gevierde man in het duel met Wassenaar. Met zes doelpunten was Wenink verantwoordelijk voor bijna de gehele productie. Alleen Mario Gianfiglio wist ook nog te scoren waardoor de wedstrijd eindigde in een 0-7 nederlaag voor Wassenaar.

Succesvol

Door de overwinningen van de concurrentie moest ook Blauw Zwart de punten in eigen huis houden. De Wassenaarders slaagden met vlag en wimpel in die missie. KSD Marine werd in de eerste helft naar een 3-0 achterstand gespeeld. Adrian Koziel, Maarten Hoogduin en Stuart Hooymans waren succesvol in de afwerking. Na de thee kwam de ploeg van Jos van de Helm (foto) door een doelpunt van Illias Assaban op 4-0. Mats Switzar scoorde de eretreffer voor KSD Marine (4-1).

4e klasse B

Duindorp sv had een kleine kans om al kampioen te worden, maar zag die mogelijkheid in rook opgaan na een 2-2 gelijkspel tegen sv Erasmus. Stefan de Roode opende de score voor sv Erasmus. Duindorp sv kwam daarna op voorsprong door doelpunten van Robin van Roon en Jeffrey Keus, maar zag de thuisploeg toch nog langszij komen. Het was opnieuw raak voor De Roode die het team van Ron Eckhardt een punt bezorgde (2-2). Ook RAS kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Laakkwartier. Sander Huijbers schoot RAS naar een 2-0 voorsprong, maar Laakkwartier bracht de score weer in evenwicht. De gelijkmaker viel in blessuretijd.

Strafschop

DUNO dankte aan twee treffers van Wesley Swikker de overwinning op Haagse Hout. Voor Haagse Hout had Ferdy Bauman tussentijds de stand op 1-1 gebracht. Haagse Hout doelman Patrick Tyssen had even daarvoor een strafschop van DUNO gestopt. Door de 2-1 zege bezet DUNO nu de tweede plaats. sv Madestein was PGS/VOGEL te slim af. Benjamin Calliste scoorde de enige treffer van het duel. Vredenburch won in een bizar duel van HVV Hercules. De rust werd bereikt met een 1-1 stand door treffers van Chadion Melfort (HVV Hercules) en Richard van Trier (Vredenburch). Na de hervatting kram Hercules met tien man te staan na een rode kaart voor Shargene Sherma Forbuis, waarna de Hagenaars ook nog een 2-1 voorsprong namen. In de slotfase pakte Vredenburch nog de volle buit. Richard van Trier haalde eigenhandig de trekker over met twee treffers waaronder eenmaal uit een strafschop.

De Ster en GSC ESDO maakten er een doelpuntenfestijn van. De Ster droop van het veld af met een 3-10 nederlaag op het scorebord. TAC’90 haalde flink uit tegen HPSV. Saad Rahmoune (2x), Marlito Ascentca (2x), Cicero Nooitmeer (3x), Samuel Awuah en Emmanuel Okwesie voltrokken het vonnis over de politiemannen.

4e klasse D

MSV’71 kende geen genade met het arme Wanica Star. Bij rust had de club uit Maassluis al een 6-1 voorsprong opgebouwd. Na de thee voegde MSV’71 daar nog eens negen doelpunten aan toe. Said Ait Rian (2x), Christiaan van der Pol (2x), Jeremy van Loenen (3x), Asidin Akachar (2x), Christiaan van Eijk (2x), Jeffrey Zwaard, Karim Attsou en Herman Janson (2x) schoten MSV’71 naar een 15-1 overwinning. Ook Quintus was op schot tegen GLZ/Delfshaven. In de eerste helft nam Quintus nog een bescheiden 2-0 voorsprong. Na de doelwisseling vielen de doelpunten als rijpe appels van de boom. Na negentig minuten spelen gaf het bord een 8-2 eindstand aan. Angelo Zwirs trof viermaal doel. Ook Daniël Holstein, Rob van Binsbergen en Bram Damen (2x) wisten het net te vinden.

Gevoel

Semper Altius ging door doelpunten van Ahmad Ahmead, Brahim Saidi en Mick van Oorschot met een gerust gevoel pauzeren (0-4). Ook in de tweede helft wisten de Rijswijkers het net te vinden. Colin van der Sluijs, Danilo Immers, Jovany Staal, Mitchel Burgwal tilden de score naar 1-8 voordat DHC eindelijk iets terug kon doen. Danny van der Rhee tekende voor de 1-8 eindstand.

Concordia hield tegen topploeg CION de schade redelijk beperkt. De Delftse club ging in Vlaardingen na een 1-0 achterstand bij rust met 2-0 onderuit. Royama Ibrahim (strafschop) en Bart Sterk scoorden voor CION. DVC had weinig in te brengen tegen PPSC. De Schiedammers keerden met een 0-4 overwinning huiswaarts.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top