Zaterdag Derde Divisie: Scheveningen behaalt gelijkspel in extremis

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zaterdag Derde Divisie: Scheveningen behaalt gelijkspel in extremis 675

Scheveningen trof zaterdag op Houtrust in ASWH uit Hendrik Ido Ambacht een ploeg die in deze competitie tot nu toe evenveel punten had vergaard. Uitermate belangrijk dus om de drie punten te pakken in deze thuiswedstrijd en zodoende de definitieve aansluiting met de middenmoot te bewerkstelligen. Dat lukte echter maar half, want de wedstrijd werd afgesloten met een 1-1 gelijkspel.

Tekst: Tom Scholten | Foto’s: Frans de Best

En met dat gelijke spel mocht de kustploeg niet mopperen, want pas na twee minuten in de extra tijd zorgde Tim Peters voor de 1-1. Overigens had Scheveningen in de elfde minuut van de tweede helft wel op voorsprong moeten komen toen Brandon Robinson een strafschop kreeg te nemen, nadat hij in kansrijke positie uit een vrije trap van Levi Schwiebbe naar de grond werd gewerkt.

Hij nam zijn aanloop, maar liep vervolgens om de bal heen. De reden daarvoor was dat scheidsrechter Veekamp tijdens zijn aanloop “wachten” riep, maar dat riep de leidsman tegen een speler van ASWH die te vroeg kwam inlopen. Er ontstond daarna een hoop commotie en drie spelers van ASWH en Levi Schwiebbe van Scheveningen liepen daarbij een gele kaart op. In ieder geval mocht Robinson de strafschop opnieuw nemen, maar was hij door de gebeurtenissen kennelijk uit zijn concentratie gebracht, want hij schoot de trap vanaf elf meter vervolgens recht in de handen van doelman Stef Doedée.

Het duel ging overigens in de eerste helft (waarin de geblesseerd geraakte doelman Jesper Leerdam al na acht minuten vervangen moest worden door Sven Wolsheimer) redelijk gelijk op, maar het duurde bijna een half uur voordat de eerste echte kans voor de thuisclub zich voordeed. Uit een scrimmage kwam de bal op de rand van de zestien voor de voeten van Tim Peters. Hij haalde uit (waarom zo hard en niet simpel met de binnenkant van de voet?), maar zag zijn schot op de lat uiteen spatten. Pal daarna werd aan de andere kant de bal uit een hoekschop door Peter de Lange maar net voorlangs het doel gekopt. In de laatste minuut van die eerste rondgang had Jari de Jong pech dat zijn kopstoot uit een hoekschop van Levi Schwiebbe door de verdediging van ASWH nog net van de lijn kon worden gewerkt.

In de tweede helft was de eerste echte grote kans voor Scheveningen de eerder genoemde strafschop, maar die werd dus gemist en zoals dat zo vaak gaat werd er daarna wel aan de andere kant gescoord. Invaller Kyle Doesburg, koud een minuut in het veld, kopte de bal achter Sven Wolsheimer voor de 0-1. Daarna zette Scheveningen nog eens extra aan om in ieder geval de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Er kwamen kansen voor Peters, die een voorzet van Robinson op een haar na miste en na een mooie actie zag Robinson tien minuten voor tijd zijn schot in de hoek goed gepakt worden door doelman Doedée. Pas in de tweede minuut van de extra speeltijd kreeg de thuisploeg waar het recht op had: Tim Peters zorgde alsnog voor de 1-1.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top