Zaterdag Derde Divisie: Scheveningen met negen man ten onder bij Harkemase Boys

Nieuws, Voetbalnieuws, Wedstrijdverslagen Geen reacties op Zaterdag Derde Divisie: Scheveningen met negen man ten onder bij Harkemase Boys 683

Scheveningen reisde zaterdag af naar het verre Friesland voor de uitwedstrijd tegen Harkemase Boys. Na het teleurstellende gelijke spel tegen ASWH van vorige week was de ploeg van John Blok erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten en de aansluiting met de middenmoot te realiseren. Het liep echter anders, want er werd met 3-1 verloren en tot overmaat van ramp werden Tim Peters (twee keer geel) en Gio van Ree met rood van het veld gezonden.

Tekst: Tom Scholten | Foto’s: Orange Pictures

Een opstootje in de achttiende minuut van de tweede helft was bepalend voor de uitslag en het ontstond nadat Barry Rog naar de grond werd gewerkt. Met negen man tegen tien van Harkemase Boys (Yannick Kaluzi zag rood) was het ondoenlijk voor de ploeg van trainer John Blok en het werd uiteindelijk dus 3-1.

Het eerste kwartier van het duel was het voornamelijk aftasten, maar daarna werd Scheveningen toch wel wat sterker. Dat resulteerde na een half uur in de 0-1. Uit een hoekschop kwam de bal voor de voeten van Jari de Jong en diens schot werd van richting veranderd. Vijf minuten later stond het echter alweer 1-1 na een vrije trap op maat van Kevin Mennega, die door Henry Bouius werd ingekopt. Vlak voor de thee kwam Scheveningen bijna alsnog op voorsprong, maar een inzet van Mehmet Aldogan kon nog net door de Friese doelman Erick Jansema met de voet uit het doel worden gewerkt.

In de tweede helft begon Scheveningen sterk en zag het er goed uit voor de kustbewoners. Tot aan bovengenoemd opstootje dan. Want vijf minuten daarna werd Berwout Beimers in de diepte gestuurd door Bouius en zette de 2-1 op het scorebord. Toen acht minuten voor tijd Jorco van Hezel de bal tussen de benen van doelman Sven Wolsheimer door schoot en er 3-1 van maakte was de wedstrijd definitief gespeeld.

Aanstaande zaterdag speelt Scheveningen een thuiswedstrijd tegen Jong FC Groningen. De aanvang van het duel op Houtrust is om 14.30 uur.

© Haaglanden Voetbal

Zoeken

Back to Top